avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru succesiune

taxa de timbru succesiune
La o casa de 100.000 euro care trebuie impartita intre sotie supravietuitoare si un copil din casnicie anterioara a sotului, taxa de timbru de aplica la toata valoarea sau doar la jumatatea ce se imparte ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: goldlegend , utilizator 16:42, 29 August 2022
Bună ziua,
Taxa judiciară de timbru se stabilește (de regulă o suma fixă plus o cotă procentuală din valoarea impozabilă) în funcție de valoarea impozabilă a imobilului ce urmează a fi partajat. Această valoare impozabilă se regăsește în certificatul de atestare fiscală. Acesta poate fi obținut de la DITL/Primăria la care se achită impozitul.
Se achită în raportat de cota care se solicită a fi atribuită în urma partajului succesoral.

Avocat Purcaru Nasta-Ana
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sorin1973 sorin1973 buna seara.am si eu o intrebare referitoare la o succesiune.s a deschis un proces civil la care suntem 3 mostenitori ,2 copii si un parinte supravietuitor.ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu copii dein casatori diferite !!?? SEY&SER SEY&SER buna ziua, A=sotul, B=sotia - A si B se casatoresc, - A vine cu un copil din alta casatorie, - B vine cu doi copii din alta casatorie, - A si B ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile de judecata se pot scadea din sulta? george1967 george1967 Intr-un proces care a fost intentat sotului supravietuitor de catre sora defunctei privind drepturile succesorale asupra unui apartament, va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)