avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine incaseaza arenda in urma trasferului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine incaseaza arenda in urma trasferului de proprietate ?

Am achizitionat un teren pe firma de la o alta firma care avea contract de arenda in vigoare si pentru care vechiul proprietar impreuna cu arendasul au convenit incetarea din data de 01 septembrie. Tranzactia a avut loc in luna martie. Vechiul proprietar a trimis notificare catre arendas sa ii achite contravaloarea arendei pentru anul in curs. Cine primeste arenda in acest caz, vechiul proprietar sau actualul propietar? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gruianu_andreea , utilizator 12:48, 31 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Si arenda pentru perioada septembrie - februarie se cuvine fostului arendator ? Ar trebui facuta pe 1/2 ? Este nevoie sa facem un act aditional cu arendasul si apoi taiem factura sau este suficient sa ii taiem factura ?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract arenda Am un contract de arenda, eu fiind arendas, incheiat cu o persoana X. Respectiva persoana, are un contract de arenda incheiat cu un alt arendas, care expira ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere intre investitor- arendator ( arendas)- arendas maria_june maria_june Va expun pe scurt o speta juridica, solicitandu-va cu respect opiniile dvs. Exista un contract de arendare incheiat pe 5 ani intre arendator ( proprietar) ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren arendat giorgio_2013 giorgio_2013 Buna ziua, doresc sa achizitionez un teren arabil care a fost arendat pe o perioada de 6 ani (martie 2007 - martie 2013). Conform contractului in lipsa unor ... (vezi toată discuția)