avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Va rog sa-mi permiteti sa va prezint o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Va rog sa-mi permiteti sa va prezint o speta. In blocul ...

Buna ziua,
Va rog sa-mi permiteti sa va prezint o speta.
In blocul in care locuiesc, in cadrul Adunarii Generale pt. alegerea unui nou Presedinte si a unui nou Comitet Executiv, a fost ales un presedinte al carui tata a fost proprietarul unui apartament din bloc si care a decedat.
Am aflat abia dupa alegeri ca acest nou presedinte ales in Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari nu locuieste in blocul nostru, are alta adresa pe cartea de identitate, nu este membru inscris in Asociatia de Proprietari, nu are intocmit actul de succesiune pt. apartamentul tatalui sau.
Este legala, valida, alegerea lui ca presedinte ?
Poate fi considerat membru al Asociatiei de Proprietari cu drepturi depline de a vota si de a fi ales, la fel ca ceilalti proprietari ?
Poate participa la sedintele Adunarii Generale si ale Comitetului Executiv la discutii, observatii ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:32, 4 Septembrie 2022
Exista 2 situatii distincte
Poate fi ales in functia de presedinte de asociatie persoana care detine cumulativ calitatea de proprietar si de membru proprietar respectiv sa detina calitatea de proprietar bun imobil si sa fi incheiat acord de asociere cu asociatia de proprietari
Aceasta este varianta unei asociatii de proprietari constituita la nivelul unui singur condominium
Mai exista situatia asociatiilor de proprietari mari constituite la nivelul mai multor immobile de locuit in comun,caz in care se accepta ca presedintele de de asociatie sa nu fie proprietar in fiecare imobil component al asociatiei de proprietar mari
In speta supusa discutiei,daca persoana in cauza nu detine calitatea de proprietar,nu beneficiaza de drepturile membrilor proprietari,nu poate fi ales in functii de reprezentare ale asociatiei si ale membrilor proprietari
Este necesar convocarea de adunare generala si alegere persoana care sa intruneasca criteriile legal prevazute de disp L nr 196/2018
















~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte de asociatie kyngkong kyngkong poate fi numit un presedinte de asociatie de proprietari o persoana care nu are documente ca ar locui in cadrul acestei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari si comitetul catalinm75 catalinm75 Buna seara! Un cetatean poate deveni presedintele unei Asociatii de Proprietari daca nu locuieste in imobilul respectiv? Adica, in bloc sunt 88 de ... (vezi toată discuția)
Este necesar ca presedintele asociatiei de proprietari sa locuiasca in blocul asociatiei? alertbrain alertbrain Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani. [b]Este legal sa mai detina aceasta functie?[/b] Precizez ca nu se ... (vezi toată discuția)