avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Carduri persoana decedata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Carduri persoana decedata

Tatal meu a decedat, avand carduri de credit la doua banci. Cei de la banci mi-au spus ca sumele trebuie platite complet, o data, nu pot fi reesalonate, in rate. Este legal acest lucru?
Nu au acceptat nici macar sa platesc complet unul dintre carduri, cu o suma mai mica, pentru ca nu am facut inca succesiunea, dar au tinut sa imi spuna ca dobanda se aduna.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 14:55, 7 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre ce sume e vorba, nu avea asigurare de viata?
la data decesul, contractl inceteaza si suma datorata devine scadenta, nu au cum sa v-o reesaloneze ca nu au contract cu dvs.
daca voiati sa platiti esalonat, plateati la bancomat cu cardul tatalui fara sa anuntati decesul
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
Este vorba despre 5000 de lei.
Si ce se intampla in cazul in care nu am acesti bani sa ii platesc brusc, clar in timp se adauga si dobanda deci suma va tot creste
Nu avea asigurare de viata, cel putin nu una de care sa stim noi (asa cum nu stiam despre carduri
Nu am putut plati la bancomat, am luat in considerare si acest lucru, pentru ca nu stim pin-ul.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti ceva de mostenit, e interesul dvs sa platiti cat mai repede, altfel din 5000, se fac 15000 rapid. Penalitatile sunt uriașe la cardurile de credit, asta in afara de dobanda.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
Eu speram sa existe o varianta prin care suna sa fie esalonata, 2-4 rate minim, ca totusi dupa o inmormantare sa scot 5000 de lei este imposibil. Nu exista mostenire, aici e o alta problema.
Daca nu exista mostenire, deci nu aveti nimic de primit, atunci nu veti mosteni nici datoriile tatalui dumneavoastra, si la orice amenintare de plata le aratati degetul mic, se spune in drept ca atunci cand cineva moare mostenitorii primesc si drepturile si obligatiile decedatului, acceptarea mostenirii inseamna implicit ca va asumati plata acelei sume, dar, daca nu acceptati si nu mosteniti nimic nu sunteti obligata sa platiti nimic, spuneti bancii la revedere

Alte discuții în legătură

Credit bancar- succesor debitor-risc rate restante Nestiutorul1 Nestiutorul1 Subiectul este cam trist dar incerc sa-l spun cat mai concret si direct. Tatal meu a facut un imprumut de 90 milioane la aceasta banca. Din pacate sunt ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi tata decedat Serban D Serban D Buna seara, tatal meu, care avea 56 de ani si a murit acum 10 zile, avea un card de cumparaturi standard de la BRD. Pe telefon are doua mesaje sub forma: * ... (vezi toată discuția)
Preluare credit dupa deces alex-xela alex-xela Buna ziua. Tatal meu a murit in luna septembrie a acestui an si avea un credit de nevoi personale din care a mai ramas de achitat suma de 26.000 ron. ... (vezi toată discuția)