avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, revin la d-voastra cu urmatoarea speta. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, revin la d-voastra cu urmatoarea speta. Tocmai am ...

Buna ziua, revin la d-voastra cu urmatoarea speta.
Tocmai am fost imputernicita prin procura notariala sa pot semna actul de vanzare cumparare, pt un teren extravilan arabil detinut de mama mea.
Deja avem cumparator, respectiv o ruda de gradul I, verisor cu mama.
Am inteles de la doamna notar, si este precizat si in procura ca trebuie sa ma prezint la primaria unde este terenul sa depun o oferta de vanzare.
Am urmatoarele intrebari:
- certificatul fiscal il pot obtine pe loc de la primarie respectiva, in ziua in care ma prezint? (eu am domiciuliu in Tg Mures, si trebuie sa ma duc pana in loc Nojorid, judetul Bihor).
- terenul este dat de asemenea in arenda si inregistrat la primarie, pot de asemenea tot de acolo sa obtin o adeverinta ca terenul este arendat?
- ce se intampla sau ce trebuie sa fac daca spre ex eu ajung vinerea aceasta la primarie si pun oferta de vanzare, dar peste o saptamana noi am si vandut terenul verisorului mamei?
- mama cu verisorul ei s-au inteles sa vanda terenul la suma de 20000 de euro, la aceasta suma plata se poate face cash sau doar prin transfer bancar in contul meu?

De asemenea detin urmatoarele acte:
- procura notariala sa pot semna orice act in numele mamei mele
- proces verbal de trasare a terenului, l-am delimitat de cel al vecinului
- extras de carte funciara si planul cadastral
- si certificatul de mostenitor al mamei

Ce acte ar mai fi necesare pentru incheierea contractului de vanzare cumparare? Avand in vedere ca eu sunt cea care va semna actul, documentele de identitate al mamei vor mai fi necesare?

Va multumesc anticipat si va doresc o zi placuta.
Cel mai recent răspuns: ionica3727 , utilizator 14:25, 7 Septembrie 2022
1. Da. Numai ca e valabil doar 30 de zile. Nu il scoateti deocamdata, pentru ca oferta de vanzare trebuie sa stea afisata la sediul Primariei, 45 de zile lucratoare.
2. Da
3. Actul este lovit de nulitate
4. Doar prin virament bancar
Multumesc frumos pt raspunsuri si va doresc o zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, revin la d-voastra pentru ajutor. mama doreste ... ionica3727 ionica3727 Buna dimineata, revin la d-voastra pentru ajutor. Mama doreste sa vanda un teren pe care il detine in comuna Nojorid, jud Bihor.. S-ar putea sa avem deja un ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata. pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ... ionica3727 ionica3727 Buna dimineata. Pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ce acte sunt necesare. De asemenea este necesara efectuarea unei topografii? Precizez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi legale pentru vanzarea unui teren aflat in arenda? Ionut_Adrian Ionut_Adrian Buna seara. Am in arenda 3.5 hectare de pamant. Doresc sa vand un hectar (pe care detin titlul de proprietate) , am vorbit cu cel la care am pamantul in arenda ... (vezi toată discuția)