avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decontare alocatie de cazare - Referitor la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decontare alocatie de cazare - Referitor la prevederile din HG 714/2018, cum ca persoana care ...

Referitor la prevederile din HG 714/2018, cum ca persoana care ocupă o funcţie de demnitate publică beneficiază de o alocație de cazare si poate opta fie pentru acordarea alocației de cazare în cuantum de 230 lei/ zi fără prezentare de documente justificative, fie pentru decontarea cheltuielilor de cazare, pe bază de documente justificative, ori in acest ultim caz ii poate fi decontat chiar si o suma mai mare de 230 lei, daca depune documente justificative?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:26, 15 Septembrie 2022
art.3 din Anexa
(1) Persoana care ocupă o funcție de demnitate publică, precum și persoana cu funcție de conducere asimilată, în condițiile legii, unei funcții de demnitate publică din cadrul autorităților și instituțiilor publice beneficiază pe perioada deplasării în interesul serviciului în alte localități din țară de indemnizație de delegare în cuantumul prevăzut de art. 1 alin. (2) lit. a).

(2) Persoanele prevăzute la alin. (1), care se deplasează în interesul serviciului în alte localități din țară și care nu se pot înapoia la sfârșitul zilei de lucru, pot opta fie pentru acordarea alocației de cazare prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. b), în condițiile alin. (4) al aceluiași articol, fie pentru decontarea cheltuielilor pentru cazare, pe baza documentelor justificative.
...

In speta, da.
da, dar chiar mai mult decat suma majorata deja cu 50%?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
legea este clara : fie pentru decontarea cheltuielilor pentru cazare, pe baza documentelor justificative. ... nu se face referire la nicio valoare aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In afara de hg 714/2018, ce act normativ reglementeaza alocatia ... sonia1978 sonia1978 In afara de HG 714/2018, ce act normativ reglementeaza alocatia de cazare pe care o personalul autoritatilor publice o poate primi pentru deplasari? HG ... (vezi toată discuția)
Diurna si cazare stefanpantea1968 stefanpantea1968 am inteles ca diurna care deapseste 2.5x13lei se impoziteza. dar nu i-mi este clar care sunt conditiile minime de cazare care trebuie sa l-e asigure ... (vezi toată discuția)
Decont delegatii pentru profesii liberale AndaGav AndaGav Se pot deconta cheltuielile cu delegatiile in situatia unui cabinet individual de psihologie (sau orice alta profesie liberala)? Mentionez ca nu sunt angajat, ... (vezi toată discuția)