avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Am urmatoarea speta: Art.15(1) din OUG ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Am urmatoarea speta: Art.15(1) din OUG nr.27/18.03.2022 ...

Buna ziua!
Am urmatoarea speta:
Art.15(1) din OUG nr.27/18.03.2022 prevede ca "in perioada de aplicare a acestei ordonante venitul suplimentar realizat de producatorii de energie electrica calculat dupa metodologia prevazuta in anexa nr.6, se impoziteaza cu o cota de 80% "
Societatea noastra considera ca, avand in vedere prevederile art.4 din Cod fiscal - "În cazul în care prin lege se introduc impozite, taxe sau contribuţii obligatorii noi, se majorează cele existente, se elimină sau se reduc facilităţi existente, acestea vor intra în vigoare cu data de 1 ianuarie a fiecărui an şi vor rămâne nemodificate cel puţin pe parcursul acelui an", acest impozit poate fi perceput doar cu data de 01 ianuarie 2023.
Din pct de vedere al ANAF-ului aceasta prevedere fiind inclusa in textul unei ordonante de urgenta a intrat in vigoare la data publicarii ordonantei in Monitorul oficial. Astfel, organul fiscal considera ca prevederile art.4 din Cod fiscal se refera doar la impozitele si taxele reglementate de acest act normativ, si nu si la impozitul pe venitul suplimentar introdus prin OUG nr.27/2022.
Va rog o opinie juridica/contabila in acest sens.
Multumesc mult!


Alte discuții în legătură

Termen depunere declaratia 010 123monica 123monica Buna dimineata, Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am mers la administratie sa depun declaratia 010 pentru trecere de la impozit pe profit ... (vezi toată discuția)
Majorare impozit MARCU LIUBA MARCU LIUBA va rog sa-mi spuneti pentru cladirile cu destinatie locuinta , aflate in porietatea unui contribuabil, care detine mai multe proprietati si pentru care are ... (vezi toată discuția)
Bonuri impozitare nogti nogti mai nou stiu ca se impoziteaza bonurile de masa. Dar la noi la societate se avdauga ca voloare in bani la salariu brut dupa care se impoziteaza Intrebarea ... (vezi toată discuția)