avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ...

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele necesare si de fiecare data mi se raspunde ca nu primesc la niciun centru deoarece nu mai sunt locuri sau ca nu primesc cu acest diagnostic.
Mentionez ca acum 1 luna a sarit de la etajul 1 si are ambele picioare fracturate, am 60 ani cu probleme cardiace, epuizata fizic si psihic si nu mai am nici o ruda in viata care sa ma ajute si sa ma sustina. Ce este de facut deoarece asistenta sociala nu ma ajuta cu nimic si sunt intr-o situatie disperata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:19, 10 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Internați-l momentan la un sanatoriu de psihiatrie.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A fost si acolo, il tine o saptamana si apoi tot acasa il trimite, de acolo vine si mai furios ca am avut indrazneala sa-l duc la psihiatrie fara acordul lui.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt în țară câteva sanatorii regionale de psihiatrie unde-i ține internați câte 3 luni.

Ca exemplu poate ați auzit de spitalul sanatoriu SOCOLA la Iași, sau spitalul sanatoriu GĂTAIA în Timis, sau spitalul sanatoriu ZAM în Hunedoara............

Depinde în ce județ locuiți.

Și pe lângă București este un sanatoriu de psihiatrie la Bălăceanca.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2022
Dapix, utilizator

Adresati-va unei televiziuni cu acest caz. Va trebuie o solutie de lunga durata, nu lunara sau trimestriala,
Poate asa vor reusi autoritatile "neputincioase" sa gaseasca un loc intr-un sanatoriu de specialitate.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2022
OctaviaMaria, utilizator
Bună ziua,
dacă nu sunt locuri în centrele rezidențiale de stat, puteți apela de exemplu, la un centru înființat de o organizație neguvernamentală, iar costul întreținerii -dacă veniturile bolnavului și ale Dvs. nu sunt suficiente-, se suportă în comun de către Dvs., DGASPC și primăria de care aparțineți, în baza unui contract încheiat între cele 3 părți. Fiul trebuie să aibă Certificat de încadrare în grad de handicap, ca să aibă calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Dacă necesită supraveghere permanentă, și prezintă pericol pentru cei din jur, poate opera și internarea involuntară, mai întâi într-o secție de psihiatrie a unui spital, apoi pe termen lung într-un centru rezidențial. DGASPC și primăria au obligația de a identifica un centru corespunzător, de stat sau particular, dacă Dvs.nu reușiți să gestionați situația.

Alte discuții în legătură

Caz social, protectia copilului nu a luat copilul dianafc32 dianafc32 Buna ziua, cunosc cazul unei fetite care are un usor retard si face convulsii, a crescut mai mult in spital, parintii o aduc acasa doar ptr alocatie apoi o duc ... (vezi toată discuția)
Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)