avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ...

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele necesare si de fiecare data mi se raspunde ca nu primesc la niciun centru deoarece nu mai sunt locuri sau ca nu primesc cu acest diagnostic.
Mentionez ca acum 1 luna a sarit de la etajul 1 si are ambele picioare fracturate, am 60 ani cu probleme cardiace, epuizata fizic si psihic si nu mai am nici o ruda in viata care sa ma ajute si sa ma sustina. Ce este de facut deoarece asistenta sociala nu ma ajuta cu nimic si sunt intr-o situatie disperata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:19, 10 Noiembrie 2022
Cine să-l oblige`?
Când ați divorțat unde a fost stabilit domociliul copilului minor`?
Acum văd că e major, dar are domiciliul tot la dumneavoastră.

Revenind la obligație, doar o instanță de judecată poate obliga.
Dar un proces de acest gen poate dura foarte mult, 1 an sau chiar 2 ani.
la dvs are domiciliul, de aia v-au sunat.
mi-a spus ca daca nu vin sa-l iau anunta politia

sa o anunte, dvs nu aveti cum sa controlati situatia, sa gaseasca statul solutii prin asistenta sociala.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator

natasav a scris:
Dapix, in primul rand va aduc la cunostinta ca autismul nu este o boala psihica ci neurobiologica (asa te nasti), cauzele deocamdata nu sunt cunoscute.

Nu va mai ascundeti dupa denumiri care protejeaza orgoliile. Important este comportamentul sau. Si recunoasteti ca nu mai faceti fata. El e deja matur, dumneavoastra imbatraniti. Si... mi se pare ca nici nu prea stiti ce vreti. Odorul sa fie cu mama dar altii sa-l ingrijeasca. Faceti cum spune @Dapix. Sanatoriul nu e casa de nebuni. Sunt diferite sanatorii pe diferite specialitati (boli). Daca fiul deja recurge la gesturi extreme, numai asistentii pregatiti in domeniu il pot supraveghea/ajuta. Va permiteti sa platiti unul care sa stea cu el si cu dumneavoastra non-stop? Din ce spuneti, inteleg ca nu. Asa ca, lasati-l la sanatoriu. Nu uitati ca imbatraniti si veti avea nevoie de ajutor, nicidecum sa ingrijiti un bolnav de autism.
Orasul meu are peste 160.000 locuitori. Si tot nu are nimic din ce reclamati acolo. Nu are nici macar "un centru de socializare" pentru pensionari. Unii se roaga sa vina bomba si sa termine cu tot. Nimeni nu e nemuritor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
lasati-l la sanatoriu.


eu cred ca l-ar lasa, dar nu are unde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz social, protectia copilului nu a luat copilul dianafc32 dianafc32 Buna ziua, cunosc cazul unei fetite care are un usor retard si face convulsii, a crescut mai mult in spital, parintii o aduc acasa doar ptr alocatie apoi o duc ... (vezi toată discuția)
Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)