avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ...

Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:39, 9 Octombrie 2022
Nu.
Dati detalii despre situatie, ce se vrea de fapt ?
Sunt situații in care se poate, de ex daca schimbați regimul matrimonial.
O doamna a cumpărat un apartament în timpul căsătoriei. In contract e trecută căsătorită cu ...dl. Dânsul dorește că acest apartament să să fie doar al ei. Se poate acest lucru?
V am răspuns mai sus cum se poate. Acum, dacă imobilul a fost achiziționat prin credit ipotecar aveți nevoie și de acordul băncii pentru eliminarea soțului sin contractul de credit.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sotii casatoriti sub regimul comunitatii legale pot ... Legal1228 Legal1228 Buna ziua! Sotii casatoriti sub regimul comunitatii legale pot sa schimbe acest regim cu regimul separatiei de bunuri pe cale notariala (prin conventie ... (vezi toată discuția)
Partajul fara divort insresuma insresuma Se poate face partajarea bunurilor mobile si imobile intre parteneri chiar daca nu sunt divortati? (vezi toată discuția)
Contract sau act notarial Poizan Poizan Buna ziua, Sunt casatorita si doresc sa realizez un contract, sau un act notarial, prin care sotul renunta la toate bunurile mobile si imobile in caz de ... (vezi toată discuția)