avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparare mijloc fix - inregistrare contabila la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparare mijloc fix - inregistrare contabila la cumparator.

Achzitionare unui mijloc fix pe factura de serv telefonice. Achitarea mijlocului fix se face in rate lunare, iar acestea sunt inscrise pe factura telefonica a furnizorului unde se afla si costul serv telefonice. In costul total de pe factura intra si rata si val convorbiri. Pe prima ff e val totala a mijlocului fix , dar la total de plata sunt rata si val convorbirii.
Va rog sa ma ajutati cu inregistrarile contabile la cumparator.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ionela_s , utilizator 14:13, 20 Ianuarie 2010
Receptia mjl. fix:
2131=167
-din acest moment amortizarea decurge normal

Primirea facturii:
% = 404
167 rata
666 posibila dobanda
4426 TVA

Plata facturii
404=5121
Depinde de ce valoare are fact pt ca in contab se inreg total factura curenta nu total de plata. Daca valoarea mijl fix este inclusa in total fact curenta nota este:
% = 401
214
626
4426

Pe fact viitoare probabil ca total de plata va fi mai mare decit total fact curenta, iar plata o alocati diferentiat, pt factura initiala suma ratei iar pe fact curenta suma convorbiri.
Fara a dori a ma contrazice, doresc sa mai adaug ca:

- costul de achizitie este pretul pe care sunteti de acord sa-l platiti, in conformitate cu procesul verbal de predare/primire sau contracul aferent.
- puteti folosi intradevar contul 214
- ve-ti fragmenta factura pe 401 pentru partea de servicii de telecomunicatii si pe 404 pe partea de imobilizari.
va multumesc inca odata. o zi placuta vadoresc.
Ionela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie mijloc fix JENIFER JENIFER S-a achizitionat de la Romtelecom un laptop in 36 rate (rata lunara cu tva 90 lei).Pe factura apare asa: -servicii de telefonie 162.03-tva 38.89 -laptop ... (vezi toată discuția)
Preluare leasing JENIFER JENIFER Am preluat in data de 06.07.09 un contract de leasing financiar de la o alta societate de leasing.Contractul vechi de leasing e din data de 04.11.2008.In ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile pentru plata in rate tasica34 tasica34 Am achizitionat printro promotie Romtelecom, un laptop. Acesta este cuprins in valoarea facturii,dupa cum urmeaza: echipamente 3003,09 lei convorbiri ... (vezi toată discuția)