avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anul trecut prin Noiembrie ma deplasam in interes de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anul trecut prin Noiembrie ma deplasam in interes de serviciu ...

Anul trecut prin Noiembrie ma deplasam in interes de serviciu pe A1 in dreptul orașului Lugoj,un echipaj de poliție ma depășește și se poziționează in fata mea(precizez ca ma aflam pe opțiunea de la mașina curscontro 128km/ora) după aproximativ 10km mașina de poliție încetinește fără motiv atunci am acționat frina și am trecut pe banda 1 depășind echipajul de poliție și revenind pe banda 2 mașina de poliție iar ma depășește și se pune in fata mea dar de aceasta data îl văd pe organ gesticulind sa trag in parcare cea ce și fac. Vine la mine foarte nervos și îmi cere actele eu îl întreb ce am făcut iar el im-mi Răspunde ,, las ca vedem noi” ii prezint actele mi le ia și im-i spune ca im retine permisul de conducere pe motiv vorbeam la telefon i-am spus ca nu vorbeam la telefon și stăteam cu cotul pe cotiera și ca pentru vorbit la telefon nu se retine permisul! Iar organul spune ca nu am semnalizat asta e a 2abatere. Normal contest in instanța procesul verbal și in instanța nu apare nici o dovada din partea organului și instanța pe motiv ca el e legea ii da drept de cîștigătorii. Va rog ce as putea face mai departe? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:33, 14 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Trebuie sa faceti apel. Termenul este de 30 de zile de la comunicarea sentintei pronuntata de prima instanta.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
FYI, am avut situație similară, organul m-a oprit pt. faptul că aș fi vorbit la telefon, la 3 dimineața, pe un bulevard pustiu.
M-am contrazis cu el, i-am arătat lista de apeluri, faptul că aveam telefonul conectat la mașină (handsfree), dar n-am ajuns nicăieri. Mi-a făcut PV.

Acum, nu știu cum ți-ai făcut tu apărarea în instanță.
În cazul meu, instanța mi-a cerut să-i prezint extrasul detaliat al apelurilor.
Operatorul mi-a dat lista de apeluri efectuate, iar pentru primite mi-a spus că doar instanța poate cere.

Ca atare, instanța le-a cerut pt. ora la care am fost oprit, le-a primit, și s-a dovedit că nu vorbeam la telefon.
Am câștigat în primă instanță.

Apoi IPJ a făcut apel, pt. c-aș fi putut vorbi pe Whatsapp / Facetime / etc. și n-ar apărea în listing.
Am prezentat din nou istoricul de trafic (de net) oferit de operator.

Într-un final poliția a pierdut la apel, pt. că judecătorii au spus că ei nu pot reține în sarcina mea o faptă pt. care poliția nu aduce niciun fel de dovadă, atâta timp cât agentul nu a reținut vreo probă și nu a făcut măcar un minim set de verificări la momentul opririi, care să valideze sau să invalideze faptele.

Deci, succes la apel. Dar argumentează-l bine.
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2022
ionut_au, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ionut_au Nu ne-ati spus continuarea! Cheltuieli de judecata recuperate de la inspectoratul de politie. Cerere catre cdt-ul inspectoratului prin care solicitati sa vi se comunice masurile luate vis-a-vis de organul care v-a intocmit pv anulat de instanta! Cam asta ar fi continuarea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație la pv de contravenție cu motiv inventat, respinsă. mai pot face ceva? nu mă pot împăca cu ideea de a plăti pentru ce nu am greșit Popica15 Popica15 Buna ziua , in data de 24.04.2017 ora 00:24 am fost oprit pt. un control (permis,asigurare,talon,CI) totul a decurs normal mi s au inamanat actele si la ... (vezi toată discuția)
Amenda telefon mobil/contestatie Fron Octavian Fron Octavian Duminica 13 oct. am fost oprit de un echipaj al Politiei rutiere care a spus urmatoarele: \"V-am oprit pentru ca ati trecut prin fata noastra cu telefonul ... (vezi toată discuția)