avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara. Este vorba de un act de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara. Este vorba de un act de vanzare cumparare auto care ...

Buna seara.
Este vorba de un act de vanzare cumparare auto care nu este semnat de mine.Acest aspect sper sa il pot dovedi.Cu altceva as vrea sa ma ajutati daca se poate.
Persoana de la care am cumparat masina in septembrie 2019 se numeste XY. Actul atacat de mine ca fiind fals si nu are semnatura mea la cumparator este facut de catre sotia lui XY, numele ei fiind XZ. Actul de vanzare cumparare este facut cu 9 luni innainte de a cumpara masina in cauza.

Am achizitionat autoturismul si am facut o procura notariala la oradea la data de 19 Septembrie 2019.Sotia lui nu stie acest lucru.
Masina figura la acel timp innmatriculata pe persoana cu handicap si era scutita de impozit. El, XY, avea o procura cu proprietarul care acum este in posesia mea.Totul pare in regula cu aceste acte.

Acum recent am descoperit de la proprietar ca a facut o declaratie la Primaria Oradea deja din Decembrie 2018 si a declarat ca a vandut masina catre soția XZ.

In declaratie proprietarul practic scoate masina de la primarie si masina devine a lui XZ si implicit masina iese de sub dreptul de a nu plati impozit ca fiind a unei persoane cu handicap.

XY nu stie nici el e aceasta declaratie facuta de proprietar........ori a stiut si a facut alta procura cu mine in 2019.
Ma gandesc ca aceasta declaratie a proprietarului si acel act de vanzare cumparare facut de el cu XZ ii anuleaza dreptul lui de a vinde masina prin procura notariala. La data respectiva eu nu am stiut acest lucru.Poate nici el dar de asta nu pot fi sigur.
Pe el nu l-am chemat in judecata crezand pana in acest moment ca sotiaa lui este vinovata de tot si el practic mi-a vandut masina cu acte legale plus ca am promisiunea verbala de la el ca atunci cand procura o sa expire o sa-mi faca alta.

Sotia lui la data de 20 Septembrie 2022 in sala de judecata la Oradea a explicat clar ca nu stie,nu ma cunoaste si nu mi-a vandut vreodata masina,ci ca sotul ei a facut acel act de vanzare cumparare chiar daca pe el aparee numele ei.
As avea rugamintea la dvs daca se poate sa-mi formulati o cerere sa pot sa il chem in judecata pe numitul XY.

Sincer va spun nu stiu cum sa formulez aceasta cerere profesional .Sper sa ma ajutati.Platesc suma care trebuie fara nici o problema. Vreau numai sa stiu daca ma puteti ajuta cu aceasta cerere.La aceasta cerere o sa pot atasa documentele necesare. Consider acum in acest moment ca XY a facut totul cu buna stiinta si a vrut doar sa ma pacaleasca.
Poate cineva sa ma ajute sa formulez o cerere la modul cat mai profesional pentru a da in judecata pe acest XY?
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate si uzufructul viager - interpretare contract James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati în problema urmatoare cu care s-a confruntat o prietena. La momentul cand s-a prezentat la Politie împreună cu ... (vezi toată discuția)
Radiere masina fara sa am actele simona nicoleta simona nicoleta am avut in proprietate un fiat ducato,de marfa.in 2006 am plecat din romania , facandu i procura fostului concubin .. procura prin care ii cedez lui ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un autoturism iar dupa o luna am aflat ca era lasat gaj si ca nu putea fi vandut lunguiulian lunguiulian Buna seara ! In luna august am cumparat un autoturism de la o persoana din Loc. Oradea. Acea persoana se numea Marius si era proprietarul masinii doar cu ... (vezi toată discuția)