avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un angajat personal contractual care a primit o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un angajat personal contractual care a primit o delegare de atributii ...

Un angajat personal contractual care a primit o delegare de atributii la un punct de lucru cu sediul in alta localitate decat cea a locului obisnuit de muncă, are dreptul la decontarea cheltuielilor de transport cu autoturismul propriu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 19 Octombrie 2022
Deplasarea cu autoturismul proprietate personală se poate face numai cu aprobarea prealabilă a ordonatorului de credite, atât pentru posesorul autoturismului, cât şi pentru persoanele din cadrul aceleiaşi autorităţi sau instituţii publice care se deplasează împreună cu acesta.

În acest caz, posesorul autoturismului va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi pe distanţa cea mai scurtă.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc. Ma gandeam ca exista o interpretare diferita a notiunii de ”delegare” si a celei de ”delegare de atributii” in sensul in care nu este posibila decontarea cheltuielii cu transportul in cazul in care vorbim de o delegare de atributii (care oricum implica desfăsurarea muncii la o alta locatie decat locul obisnuit de munca).
In opinia mea, delegarea de atributii , in speta, include si delegarea (deplasarea) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare eroare ordin deplasare Tulcea Detectiv particular Tulcea Detectiv particular La un ordin de deplasare a unui salariat plecat in delegare cu autoturismul proprietate personala consum motorina, am calculat distanta km parcursa cu 6.5%, ... (vezi toată discuția)
Decontare ch. auto in comodat kajan.barna kajan.barna am un autoturism logan cu contract de comodat cu firma mea care este inregisrat la fisc vreau sa stiu daca pot sa decontez cheltuierile benzina schimbul de ... (vezi toată discuția)
Deplasare in interes de serviciu nicucont nicucont Daca angajatul se deplaseaza cu autoturismul proprietate personala este obligatorie atasarea unui bon fiscal de combustibil la ordinul de deplasare demis in ... (vezi toată discuția)