avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produse puse gresit la raft
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produse puse gresit la raft

Buna, ieri am cumparat un calculator de buzunar științific, la pret era trecut 52,90 lei la casa am achitat 119,90. Cand am reclamat acest fapt am fost rugat sa arat sefului de magazin locul de unde l-am luat, zis si facut dar la o verificare mai atenta am constatat ca produsul trecut pe etichete de pret avea un alt cod (similar) din aceeasi gama si ,probabil un alt client nu l- a pus inapoi la raft in locul corespunzator lui. Mi- a fost oferita optiunea de retur sumei achitate si atat. Intrebarea este: avem in legea protectiei consumatorilor vreun articol care sa ii poata obliga sa imi dea produsul la pretul de la raft? Intreb pe viitor, daca mi se mai intampla. Vorbesc strict de situatia aceasta, nu de cazul in care exista diferente de pret intre cel de la raft si cel de la casa de marcat au denumirea si codul de bara al produsului identic, vorbesc de diferentele de pret atunci cand produsele sunt pozitionate gresit si/sau raman preturi ale altor produse carora li s-au schimbat locul si au uitat sa le ia din raft. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:13, 19 Octombrie 2022
nici vorba de asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret neafisat la raft sau diferenta de pret intre raft si casa de marcat guiualina guiualina Buna ziua! Imi puteti spune ce se poate face in cazul in care un produs are la raft un pret, iar in casa de marcat pretul este mai mare? Mi s-a intamplat de ... (vezi toată discuția)
etichetare produse cu pret mai mic Memetzel Memetzel buna seara, lucrez la decathlon, si am fost vazut pe camere cand am lipit etichete cu pret mai mic ( nu stiu daca se poate dovedi ca am facut asta intentionat ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)