avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am o problema cu ocolul silvic .
Discuție deschisă în Executare silită

Am o problema cu ocolul silvic .

Buna ziua. Am o problema cu ocolul silvic (Directia Silvica). In urma cu 2 ani ni s-a reconstituit dreptul de proprietate ptr 2 ha padure. S-a facut parcela si am fost multumiti. Din momentul in care ni s-a atribuit parcela am considerat ca avem dreptul sa ne comportam ca proprietari. Fratele meu a taiat 8 arbori din padurea noastra, dar spre surprinderea noastra, padurarul a chemat politia si s-a constatat ca e infractiune intrucat nu eram in posesia titlului de proprietate desi parcela ne fusese atribuita. A urmat un proces penal in urma caruia ocolul silvic a cerut despagubiri de aproape 10.000 ron pentru arborii taiati. Fratele meu nu a fost condamnat intrucat nu avea 18 ani, si nici nu am putut dovedi ca e padurea noastra, cu toate ca am angajat un avocat. Dupa finalizarea procesului, am primit titlul de proprietate, care avea o data cu mult inaintea finalizarii procesului, dar ni s-a dat abia dupa 2 luni. Avand titlul de proprietate din care reiese ca acea parcela , a apartinut bunicului meu, deci a fost a noastra dintotdeauna, am considerat ca nu datoram nici un fel de despagubire ocolului silvic. Acum, am inceput sa primim somatii de la ocolul silvic, sa platim despagubirile si suntem amenintati cu executarea silita. Am cerut revizuirea hotararii prin care fratele meu este obligat in solidar cu parintii la plata acelor despagubiri, dar ni s-a respins actiunea ca tardiva. Acum ce posibilitate mai avem? Am consultat un expert si ne-a sugerat sa introducem o actiune in revendicarea arborilor lipsa, prin care sa cerem contravaloarea acelor arbori pe care Ocolul silvic sustine ca fratele meu i-a furat. In felul asta am putea obtine o compensare, sa scapam de pretentiile Directiei silvice. As dori sa stiu parerea unui jurist in domeniu, ptr ca la procesul fratelui meu am avut un avocat si ne-am trezit cu 9500 lei de plata.. Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Florentina Patras , Avocat 17:09, 20 Ianuarie 2010
Incearca o conciliere cu Directia silvica inainte sa introduci o noua actiune. Speta e intr-adevar dificila. #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu padurea. Geani_geani Geani_geani Buna ziua. Am o problema cu ocolul silvic (Directia Silvica). In urma cu 2 ani ni s-a reconstituit dreptul de proprietate ptr 2 ha padure. S-a facut parcela si ... (vezi toată discuția)
Legea silvica anduteo anduteo As vrea sa stiu daca organele de politie insotite de alte persoane au voie sa intre fara acordul meu in padurea aflata in proprietate privata. ... (vezi toată discuția)
Furt de arbori din padurea mea ! bĂtaie de joc la adresa proprietarilor ... carolina21000 carolina21000 FURT DE ARBORI DIN PADUREA MEA ! BĂTAIE DE JOC LA ADRESA PROPRIETARILOR DE PĂDURI ! Codul Silvic e o bataie de joc la adresa propietarilor de paduri. Eu am ... (vezi toată discuția)