avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... permis de sedere pentru student strain
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

permis de sedere pentru student strain

Buna ziua, este vreun avocat specializat in probleme legate de imigrari aici?
Voiam sa stiu daca un student strain non-UE isi poate prelungi permisul de sedere pentru definitivarea situatiei scolare, in cazul in care nu si-a primit diploma de absolvire la timp/nu si-a scos actele in original de la secretariatul facultatii. Undeva am citit ca s-ar acorda 6 luni. Poate dovedi faptul ca a promovat toate materiile pe baza foii matricole.
Precizez faptul ca si-a extins permisul de sedere un an deja, deoarece nu si-a terminat studiile la timp.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
Eliza4, utilizator
Cel mai recent răspuns: Georgiana Ciocoveanu , Avocat 16:02, 28 Octombrie 2022
Buna ziua,
Dreptul de şedere temporară pentru studii se poate prelungi cu cel mult 6 luni după absolvirea studiilor, în vederea definitivării situaţiei şcolare sau universitare, precum și pentru autentificarea documentelor de studii în acest scop.
Străinilor care nu au absolvit studiile în perioada acordată inițial, li se poate aproba prelungirea ulterioară a dreptului de ședere, în scopul finalizării studiilor, pentru o perioadă de maxim un an.
Pentru informatii suplimentare, poate va ajuta linkul de mai jos.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare permis de ședere temporar - membru familie cet. român andrei_nic andrei_nic Bună ziua, Sunt cetățean străin căsătorit cu un cetățeran român din 2011 și am obținut pe această bază un permis de ședere temporar pe 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare diploma fica mea a absolvit liceul fara bac iar ... Antik Antik Refuz eliberare diploma Fica mea a absolvit liceul fara bac iar secretara scolii spune ca nu se eliberează diploma ci doar foaie matricol.. Liceul este ... (vezi toată discuția)
Conditii anulare permis de sedere elenakayy elenakayy Sotul meu are carte de rezidenta de familie valabila 5 ani eliberata acum aproximativ 5 luni.Noi locuim in UAE.Este necesar sa intre in Romania o data la 6 ... (vezi toată discuția)