avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara!Cum pot afla dacă părinții au făcut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara!Cum pot afla dacă părinții au făcut cvc cu fratele ...

Bună seara!Cum pot afla dacă părinții au făcut cvc cu fratele pe donatie?
Dacă merg la ANCPL și cer un extras de care funciară pentru informare, pot afla acest lucru? Am fost zilele trecute și momentan apare donatie.
Dacă nu pot afla în acest mod vă rog să mă sfătuiți cum să procedez.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2022
DeeRox, utilizator
Cel mai recent răspuns: Georgiana Ciocoveanu , Avocat 21:03, 7 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu ati fost clar/a, cum sa faca un contract de vanzare-cumparare pe donatie? Sunt doua acte juridice diferite.
Din ce inteleg, daca ati obtinut un Extras de Carte funciara de informare si apare donatie, atunci nu au cum sa mai faca contract de vanzare-cumparare.
Puteti verifica si la Directia de Impozite si Taxe (sa vedeti cine apare inscris pe rolul fiscal) si intrebati si la un birou notarial - pentru verificari in RNNEL (Registrul National Notarial de Evidenta a Liberalitatilor - adica testamente, donatii).
Mulțumesc pentru răspuns!
Am să vă explic cum stau lucrurile.Parintii mi au donat mie și fratelui teren agricol..Acum bănuiesc că fratele a vândut părinților iar părinții au vândut fratelui prin cvc.
Fac acest lucru pentru ca eu să fiu dezavantajat la sucesiune. Așa cum am precizat mai sus am fost și am cerut un extras din cartea funciară.
Dacă se făcea contract de vanzare cumparare nu trebuia precizat acest lucru și pe extrasul de la ANCPL?(pe extras apare donatie, anul 2015).
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2022
DeeRox, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Banuielile dvs nu pot fi sustinute din punct de vedere legal. Donatia este irevocabila, cu exceptia cazului in care parintii o revoca pentru ingratitudine (a dvs si fratelui, ca si donatari) sau in cazul in care nu au fost indeplinite anumite sarcini pe care vi le-ati asumat in calitate de donatari (daca a fost cazul).
Daca in CF apare donatia ca ultim act, in 2015, de care stiti, nu are cum sa existe un cvc intre aceleasi parti (orice act juridic cu privire la imobil se inscrie in cartea funciara).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie rralucar rralucar Buna seara, Pot afla daca parintii mei i-au donat apartamentul fratelui meu? Daca da, unde? (ei nu vor sa spuna) (vezi toată discuția)
Probleme cu contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitat cosmin zaharia cosmin zaharia Buna ziua, intampin si eu o problema legata de un act de vanzare-cumparare. Am la vanzare un apartament de 2 camere, la care am gasit un cumparator prin ... (vezi toată discuția)
Anulare donatie bani GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza si pe mine cum se poate anula o donatie de bani dupa un an de zile? Problema sta in felul urmator : parintii iau donat fratelui meu ... (vezi toată discuția)