avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Am o constructie care a fost edificata in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Am o constructie care a fost edificata in 2001 August ...

Buna ziua!Am o constructie care a fost edificata in 2001 August fără autorizație.,dar conform legii am putut face cadastru și intabularea clădirii.Luna aceasta am fost demolata deoarece s-a impus utilitate publica,se lărgește bulevardul.Sunt demolata de o luna și încă nu am primit nici un ban,nefiind încă chemată la comisie ptr consemnarea banilor.Cei de la primărie îmi cere și autorizație de constructie deși legea din 2001 nu cere așa ceva.Dacă am intabulată clădirea aceasta nu dovedește dreptul asupra clădirii?Este vb despre legea nr 453/2001 in completarea legii 50/1991Este normal sa-mi ceara și autorizația de constructie?Va Multumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: adivali , utilizator 16:36, 2 Noiembrie 2022
Atat timp cat nu exista autorizatie de constructie si extras de carte funciara pe constructie,chiar daca faptic aceasta exista ,scriptic nu este notata nici la cadastru nici la autoritatea fiscala,respectiv dv nu apartei in evidente ca proprietar al constructiei
Ati achitat impozit anual afarent constructie?
Buna ziua,da,avem carte funciara a construcției(cadastru clădirii si intabulare) si este înregistrată la financiar construcția si s-a achitat evident impozitul pe constructie..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept de proprietate machis machis În anul 1986 printr-o decizie a Com.Ex. a cons.popular s-a transmis din administrarea Inspectoratului şcolar Judeţean în administrarea unităţii noastre ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interpreta legea nr. 7/1996? Cris1971 Cris1971 Cum se poate interpreta Legea nr. 7/1996? [i]\\"Art. 36. - (1) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza ... (vezi toată discuția)