avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conform art.85 Cod de Procedură Civilă punct (3) ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conform art.85 Cod de Procedură Civilă punct (3) Împuternicirea ...

Conform art.85 Cod de Procedură Civilă punct
(3) Împuternicirea de a reprezenta o persoană fizică sau persoană juridică dată unui avocat ori consilier juridic se dovedeşte prin înscris, potrivit legilor de organizare şi exercitare a profesiei.

Întrebare : Fără imputernicire avocațională sau contract poate un avocat reprezenta Consiliul Local al unui oraș sau un UAT ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:05, 6 Noiembrie 2022
. Fara contract nu poate.
Vă mulțumesc ! La dosar l-am studiat astăzi și am constatat că este un contract de asistență juridică DAR nu este semnat de primar ! Este legal ?
Contractul trebuie sa fie semnat ca sa existe un mandat valabil. Sa nu confundati contractul cu imputernicirea avocatiala (aceasta nu este necesar a fi semnata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 920 ncpc Liana Iura Liana Iura Este suficienta imputernicirea avocatiala pentru reprezentare client reclamant cu resedinta in strainatate, sau este nevoie de procura speciala? (vezi toată discuția)
Medierea prin avocat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti se poate face medierea prin avocat daca clientul nu se afla in tara? Ambele parti sunt plecate din tara si probabil doar avocatul sau avocatii ... (vezi toată discuția)
Daca sunt licentiat in drept, pot reprezenta pe tatal meu in ... SANTIER SANTIER Daca sunt licentiat in drept, pot reprezenta pe tatal meu in apel? In apel (civil) este obligatorie prezenta partilor, daca in fond s-a cerut judecarea in ... (vezi toată discuția)