avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA- cand pot folosi cei 2%?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA- cand pot folosi cei 2%?

Buna ziua,
Am un PFA pe traduceri si am inteles ca pot sa folosesc 2% ca sa imi cumpar produse in interes personal (in afara de tutun, cafea). Intrebarile mele sunt:
1. Din ce suma pot sa cumpar? Din venitul brut, net, sau din dif dintre incasari si pret?
2. Ce anume pot cumpara?
3. Si cand pot sa fac aces lucru? In fiecare luna, sau numai la sfarsit?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 21:01, 24 Ianuarie 2010
sa stii ca si eu sunt PFA dar cei 2% i-am donat anul trecut la SMURD
am inteles ca pot sa folosesc 2% ca sa imi cumpar produse in interes personal

Ajutati-ne si spuneti, unde ati inteles asta? In ce conjuctura?
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator
exista 2 situatii:

1. se refera la deductibilitate partiala a protocolului care este in limita a 2 % din venitul brut; calcul se determină ca diferenţă dintre venitul brut şi cheltuielile
deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat şi cheltuielile de
protocol ; dar in cazul unui control nu prea tin cont de acesta regula si iti scot respectivele documente.:((

2. din impozitul aferent anului precedent se poate dona 2% din impozit pentru o organizatie non-guvernamentala,fundatii,etc... .Aceasta redirectionare se face fie atunci cand intocmiti declaratia 200 in sectiune a III-a ,fie prin declaratia 230.
Multimiri, office_arpen, pentru precizari, altfel cine stie ce se mai intelegea ... Eu nu prea obisnuiam sa fac cheltuieli pentru "protocol", dar de cind nu mai pot deconta benzina (niciodata mai mult de un plin de rezervor pe luna), cumpar diverse produse alimentare (dulciuri, cafea, sucuri) pentru a-mi servi clientii care vin la sediu (si eu sint tot PFA traduceri). Ceilalti 2% ii "repartizez" de obicei in martie, cind ma duc la Fisc pentru declaratiile de sfirsit si inceput de an, si ii trimit unui ONG din oras, ONG in care am incredere ca face ceva bun cu banii (chiar daca acesti 2% reprezinta o suma infima).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau ii pot redirectiona 20% ? steliandragoi steliandragoi Buna ziua, In afara de firme, PFA sau Intreprinderile Individuale pot redirectiona 20% din impozitul pe profit catre ONG-uri? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol pentru pfa la norma de venit, platitor de tva alexberi alexberi Nu am inteles este cum se calculeaza plafonul pentru cheltuielile de protocol ale unui PFA platitor de TVA impozitat la norma de venit. Intreb pentru ca, fiind ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare și redirecționare Petrovic Petrovic Sunt PFA în regim real și cu TVA; am depus declaratia unica pe 2019, nu am facut sponsorizare si nu am redirectionat cei 2%. Vreau sa va intreb, mai pot ... (vezi toată discuția)