avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anularea AG si anularea hotărârilor luate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anularea AG si anularea hotărârilor luate

Anularea unei A.G a asociației de proprietari (pe motiv de nerespectare a normelor legale de convocare) atrage dupa sine si nulitatea hotărârilor adoptate în acea adunare? Sau se anulează doar AG dar hotărârile se pot pune in aplicare ulterior? Iar comitetul ales in acea AG (anulata) poate lua decizii care sa se aplice?? Stiu ca ar fi absurd dar cam asta se intelege dintr-o adresa primită de la judecătorie.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2022
prettydaniola, utilizator
Cel mai recent răspuns: prettydaniola , utilizator 06:00, 2 Februarie 2023
Mergeti cu hotărârea instantei la avocat ca sa o examineze dacă vreți sa declarați apel.
Puteti merge la avocat și doar pentru o consultatie juridica în scopul de a analiza hotărârea și sa verifice legalitatea și temeinicia acesteia.
Avocatii se ocupa de asa ceva, ar fi util de știut.

Daca hotărârea instantei este nelegala și netemeinica dar nu o apelati va rămâne valabila.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu s-a ajuns la judecarea pe fond pt ca am primit o adresa in care mi se cere sa timbrez cu cate 100 lei fiecare capăt de cerere, respectiv: 100 pt anularea AG si cate 100 pt fiecare hotărâre luată în AG si ulterior de către cex. Asta ar insemna câteva mii de lei. Nu am mai pomenit asa ceva până acum. Am mai avut procese in cadrul asoc cu mai multe capete de cerere dar s-a plătit o singură taxa de 20 lei. Eu am cerut anularea AG si pe cale de consecinta anularea tuturor hotararilor luate in AG si ulterior de către cex.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2022
prettydaniola, utilizator
Anularea AG nu atrage automat si anularea hotararilor adoptate decat in cazul in care reclamantul a solicitat instantei sa se pronunte si asupra acelui cap de cerere
Daca reclamantul solicita instantei de judecata sa constate ca nu au fost irespectate dispozitiile referitoare la procedura de convocare a AG si se solicita prin cerere principala anularea AG,prin cerere accesorie se poate solicita ca instanta de judecata sa dispuna ca hotararile adoptate de acea AG se anuleaza

se solicita prin cerere principala anularea AG,prin cerere accesorie se poate solicita ca instanta de judecata sa dispuna ca hotararile adoptate de acea AG se anuleaza

Exact asta am făcut doar ca m-am blocat cand am primit adresa prin care mi se cerea sa plătesc cate 100 lei pt fiecare hotărâre pe care o doresc anulată. Păi numai in acea AG s-au luat vreo 10 hotarari....plus cele luate ulterior de catre cex. De unde sa platesc mii de lei pt anularea tuturor hotărârilor?? De altfel este de-a dreptul absurd sa se anuleze doar AG dar hotărârile sa ramana valabile! Ar fi de noaptea minții ca o ședință care practic nu mai exista (caci anulare asta înseamnă) sa produca efecte. Dar trăim în ABSURDISTAN, nu-i asa???
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
prettydaniola, utilizator
Nu se poate ca ceva anulat sa producă efecte juridice.
Taxa de timbru stabilita pare corecta.

Sfatul meu este sa atacați acolo unde aveți șanse bune și nu orice.
Incercati sa consultați un avocat ca sa va dea o direcție juridica corespunzătoare.
În loc sa pierdeți bani aiurea mai bine plătiți la avocat cât ar costa niște taxe.
Ar fi mai inteligent sa procedați asa decât sa dati bani la stat și sa va mai faceți si nervi.
Ar fi cam aceiași bani.
Chitanta de la avocat o puteti deconta la instanță dacă câștigați procesul.Deci, ati lua și banii înapoi.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cererile accesorii unui capăt de cerere principal se timbreaza? ... prettydaniola prettydaniola Ma poate lamuri cineva bazat pe lege si nu pe auzite daca cererile accesorii unui capăt de cerere principal se timbreaza? De ex: cererea de plata a ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare taxa timbru Corina Ganescu Corina Ganescu Pe rolul instantei de judecata se afla recursul la cererea de intoarcere executare silita. Cererea de excutare silita s-a timbrat cu 194 lei. Prin citatie, ... (vezi toată discuția)
Cerere anulata ca insuficient timbrata, reexaminare simonik2011 simonik2011 Buna ziua, am o actiune care s-a respins ca\\" insuficient timbrata, cu drept de reexaminare in 15 zile de la comunicare\\", cererea a fost depusa in data de ... (vezi toată discuția)