avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
LIVE, ACUM (128 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie falsa in contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie falsa in contract de vanzare cumparare

Buna ziua, notarul a refuzat sa incheie contract de vanzare intre mine (cumparator) si vanzator, deoarece contractul vanzatorului (incheiat in 2004) continea declaratia falsa precum tatal vinde fiului (ei nefiind rude. Acest domn era impreuna cu mama vanzatorului si e mort in prezent). Notarul care a incheiat acest contract in 2004 a spus ca nu este nicio problema, contractul de vanzare cumparare din 2004 este valabil si daca ne programam la el, va incheia contractul de vanzare cumparare intre mine si vanzator. Nu stiu ce sa mai cred, care este pericolul daca inchei contract de vanzare cumparare in aceste conditii? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2022
Alina Pufarina, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:54, 13 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nicio problema.
Probabil la acel moment, notarul a fost dus în eroare de exprimari precum "vreau sa ii vând băiatului meu"/"băiatul meu cumpara" etc și a considerat ca vânzătorul este tatăl cumparatorului.
Juridic nu are nicio importanta daca la o vânzare, părțile sunt rude sau nu, atât timp cât prețul a fost achitat și este unul serios.
Multumesc
@raluca "vreau sa ii vând băiatului meu"/"băiatul meu cumpara" etc și a considerat ca vânzătorul este tatăl cumparatorului. Vraful ala de pr*stii pe care ti le cere notarul, certificate de nastere/casatorie, carti de identitate, copii dupa copii, etc, etc, la ce-i trebuie daca nu le citeste?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022
DlGoe, utilizator
In plus, nu avea de ce sa faca mentiunea.
DlGoe a scris:

@raluca "vreau sa ii vând băiatului meu"/"băiatul meu cumpara" etc și a considerat ca vânzătorul este tatăl cumparatorului. Vraful ala de pr*stii pe care ti le cere notarul, certificate de nastere/casatorie, carti de identitate, copii dupa copii, etc, etc, la ce-i trebuie daca nu le citeste?!

La vânzare nu cere nimeni certificatul de naștere.
Iar în cărțile de identitate, nu scrie numele părinților.
În 2004 nu existau regimuri matrimoniale și ca atare, nu se cerea nici certificatul de căsătorie al vânzătorului sau cumparatorului.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am 2 certificate de naștere cum pot face să am ... Alexandeu Alexandeu Bună ziua, am 2 certificate de naștere cum pot face să am decât unul? Pe scurt povestea este că arunci când m am născut mama era încă căsătorită ... (vezi toată discuția)
Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)