avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot recupera legal plata avansului pe magazie - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot recupera legal plata avansului pe magazie - prestatorul ...

Cum pot recupera legal plata avansului pe magazie - prestatorul nu a mai finalizat lucrarea si nu mai raspunde la telefon?

Buna seara,

In luna Iunie am contractat o persona fizica autorizata pentru constructia unei magazii din panouri sandwich pentru care am platit un avans de 50% din valoarea acesteia pe baza unui contract.

Finalizarea acesteia trebuia sa fie la sfarsitul lunii Iulie. Ultima oara am discutat cu prestatorul in luna septembrie cand ni s-a spus ca are o situatie familiara si mai intarzie cu lucrarea.

De atunci am tot incercat sa il sunam si i-am trimis mesaje saptamanal dar fara raspuns.
Am incercat sa vorbim cu cineva de la fabrica dar acesta spune ca nu stie nimic de el si ca nu poate prelua lucrarea deoarece am platit avansul colegului.

Ce pot face in acest caz pentru a recupera avansul pe cale legala? Ar trebui sa merg la politie sa il reclam?

Multumesc frumos pentru raspuns si indrumare.
Cel mai recent răspuns: ElenaComanescu , utilizator 20:45, 11 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Mergeți cu contractul la un avocat pentru a-l putea analiza.
Recomandarea mea este, în baza informațiilor furnizate, sa transmiteți o notificare de rezoluțiune a contractului și restituirea sumelor de bani achitate.
În cazul în care acesta nu se va conforma, puteți formula o acțiune în instanță.
Buna seara!

Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandonare lucrare de catre srl MariusValentin MariusValentin Întâmpin următoarea problema , in februarie anul acesta am încheiat un contract de prestări servicii pentru constructie casa cu un SRL , termenul de ... (vezi toată discuția)
Am semnat un contract cu un furnizor de mobila in luna decembrie, ... Lavi P Lavi P Am semnat un contract cu un furnizor de mobila in luna decembrie, termenul de finalizare/livrare fiind luna martie. Acesta pe langa faptul ca deja a intarziat ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract de v-c imobil bogb bogb Buna ziua, Anul trecut am incheiat un contract de v-c imobil nou in calitate de promitent cumparator pt care am dat un avans de 25%. Principalele obligatii ... (vezi toată discuția)