Buna ziua tuturor . Apr 2022. 2 dosare penale art196(2,3) si art335(2) CP . Nu am antecedente .
Pe scurt: Am cautat un scuter pt tatăl meu sa i-l fac cadou înainte sa plec din tara cu câteva zile (locuiesc in afara tarii , cu soția si copiii). L-am probat spre vitejia mea, fara sa intrb cati cm cubi are. Am aflat ulterior ca are 140, nu aveam nici talonul si cartea încă , dupa proba era vorba sa facem actele ..
Spre stângacia mea am căzut , l-am platit evident. M-am ales cu 2 dosar penale din aceasta căzătură , vatamare din culpa (m-am lovit la picior , a chemat cineva salvarea, nimic grav, dar asta e procedura )si conducere fara permis (am b-ul de 20 ani, greșeala e clar a mea ca m-am urcat pe el). Sunt vinovat de ambele greșeli . Ce pot face ?este grav? Avocat din oficiu exista pt asa ceva? E recomandabil ? Au trecut 5 luni de atunci , am.tot fost la udriste sa rezolv dar ma tot pasează . Si ma înnebunește așteptarea , nu știu ce se face. Sugestii ?
activsapte
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns si sugestie, domnule avocat Claudiu Lascoschi !
La un avocat, sa imi angajez, astfel incat sa fie mai calitativ si rapid finalul, m-am gandit , si toti ne gandim ....cand patim o boacana mai mica sau mai mare. Stiu ca ar trebui un avocat oricand ai o problema cu legea.
Dar poate nu am aceasta posibilitate atat eu cat si 80% din tara asta. Sau nu avem mereu posibilitate financiara pentru anumite onorarii ce se practica raportate la situatii mai lejere.... Nu mereu putem da mii de euro pt situatii ca a mea ,..nu dezaprob nici gravitatea problemei , conform legii,poti s-o patesti si daca esti absolut nevinovat...., si nici nu subestimez munca unui avocat , dar caut cea mai optima decizie sa o iau, intr-un echilibru rational si financiar, ajutat de informatii si de bunavointa celor ce sunt pe platforme ca aceasta.
Avocati decenti, transparenti, sunt sigur ca sunt multi aici .... si as aprecia sa gasesc cativa macar ,care sa cunoasca bine sistemul, sa aiba experienta implicit in aceasta speta de care vorbim (minora dupa opinia mea), sa spuna - Da , am avut 10-20 de cazuri ca ale tale , du-te si rezolva-ti singur ca sunt sanse peste 50% sa nici nu ramai cu dosar penal, ci doar o amenda.
Sau sa spuna da, am avut X cazuri unde am dat tot ce am putut si peste 50% din ele le-am pierdut , E GRAV, asta e legea, asta e sistemul, du-te ,da oricat si rezolva !
Astept pareri , sa le pun in balanta, si sa iau o hotarare. Pana la urma pt asta am intrat pe platforma.
Rog lasati-mi mesaj in privat , daca aveti o propunere . In 2 sapt vin in Bucuresti.
Dumnezeu sa va rasplateasca pentru timpul si ajutorul ce il oferiti aici , cele bune !