avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Continuarea activității firmei cu moștenitorii?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Continuarea activității firmei cu moștenitorii?

Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu urmatoarea clarificare?
O societate comerciala cu 2 asociati (unul 60% celalalt 40%, puteri depline luate separat) de tip SRL,are mentionata in actul constitutiv clauza de continuare a activitatii cu mostenitorii, in cazul decesului unuia dintre asociati.
Poate asociatul majoritar sa mai ia decizii importante in firma inainte de dezbaterea succesiunii? Nu gasesc o prevedere in lege unde sa fie clare limitele de functionare a SRLului de la decesul asociatului pana la clarificarea succesiunii.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:56, 15 Noiembrie 2022
Intr-o firma sunt o serie de decizii (de exemplu aprobarea adăugării de noi coduri Caen, aprobarea înființării de puncte de lucru, aprobarea bilanțului contabil anual și repartizarea de dividende, etc.) care trebuie sa fie discutate și aprobate de către adunarea generală (din care fac parte acei moștenitorii ai asociatului decedat sau măcar unul dintre ei care sa-i reprezinte și pe restul) și in care adunare generală deciziile se iau potrivit procentelor legale. Separat sunt decizii pentru activitatea curenta pe care poate sa le ia doar administratorul care e și reprezentantul legal al societății.
Deci o perioada scurta de câteva săptămâni se poate dar e recomandat ca respectivii sa facă urgent dezbaterea siccesiunii măcar pentru moștenirea părților sociale din firma și apoi sa se facă înregistrarea moștenitorilor și la registrul comerțului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare dividende in cazul asociatului decedat adema1980 adema1980 Buna ziua, Caut de ceva timp solutii pentru speta mea pe acest forum dar nu gasesc ceva identic, asa ca iata intrebarea mea: - intr-o societate comerciala ... (vezi toată discuția)
Disparitie asociati srl adinkaa adinkaa sunt administrator unic si asociat cu 52% intr-un srl. asociatii mei nu au mai dat nici un semn de viata de mult timp si nu pot sa depun bilantul pentru ca mi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune-parti sociale srl AmeliaLevant AmeliaLevant Este cazul unei firme cu 3 asociati, unul dintre ei decedat de 2 ani.Ce se intampla cu actiunile celui decedat , daca pana la aceasta data , mostenitorii nu ... (vezi toată discuția)