avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Un Consiliu Local angajează printr-un contract un ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un Consiliu Local angajează printr-un contract un avocat într-un ...

Un Consiliu Local angajează printr-un contract un avocat într-un proces civil. Avocatul nu depune la dosar împuternicirea avocațională și nici contractul ? Intervin două întrebări :
1. Dacă nu are depus la dossarul civil în cauză împuternicirea și nici contractul acesta poate apăra interesele CL în respectivul dosar?
2.Dacă fratele avocatului este consilier local al orașului respectiv avocatul se află în incompatibilitate ? Sau mai bine formulat poate reprezenta în instanță acel CL ? Ce consecințe pot avea in ambele cazuri? Mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 15:00, 21 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara imputernicire depusa la dosar, avocatul nu poate reprezenta interesele CL in proces.
Cu privire la a doua intrebare, nu exista caz de incompatibilitate pentru avocat. Banuiesc ca semnarea contractului de asistenta juridica s-a facut prin atribuire directa. In acest caz, la un eventual control al Camerei de Conturi, se va stabili daca atribuirea contractului de asistenta juridica a respectat sau nu legislatia achizitiilor publice. Prin urmare, avocatul poate reprezenta CL in proces, chiar daca fratele sau este consilier local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform art.85 cod de procedură civilă punct (3) Împuternicirea ... Viorel Olaru Viorel Olaru Conform art.85 Cod de Procedură Civilă punct (3) Împuternicirea de a reprezenta o persoană fizică sau persoană juridică dată unui avocat ori ... (vezi toată discuția)
Ce presupune imputernicirea avocationala? maria dinca maria dinca Buna ziua, Mama impreuna cu cei 2 frati si mama lor sunt mostenitori ai unui teren,fiecare avand o cota de 1/4 din suprafata.In urma cu ceva timp unul dintre ... (vezi toată discuția)