avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis auto

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in speta urmatoare: mi s-a suspendat permisul de conducere cu dovada fara drept de conducere in baza OUG195/2022 art prevedere 121/1 cu articol sanctionare 102/4/A si 111/1/C, depasire cu peste 70km/hr pe drum national. Va rog sa-mi spuneti daca imi pot exercita dreptul de a reduce perioada suspendarii la 1/3 din cele 120 zile. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2022
carmen.voicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen.voicu , utilizator 17:26, 25 Noiembrie 2022
Dupa o analiza mai atenta a OUG 1/27 ian 2022 care aduce completari la OUG195/2002, se intelege ca se poate reduce perioada de suspendare la 1/3 asa cum se stipuleaza si redau citat din "Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) a cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
b) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau art. 102 alin. (4);
c) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
d) perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este aplicată prin însumarea mai multor perioade de suspendare prevăzute de lege dintre care cel puțin una prevăzută de art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4)."
Sper sa fie de ajutor interpretarea mea.
Nu mai spuneți, mare ajutor! În lege scrie altceva : "CU o treime", nu la 1/3.

Corect, cu o treime. Multumesc de observatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, se poate reduce perioada de suspendare permisului ... Matetrucker Matetrucker Buna ziua, Se poate reduce perioada de suspendare permisului de conducere cu exament teoretic, retinut pentru 120 de zile datorita depasirii vitezei legale cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada ... PYA83 PYA83 Bună ziua, A fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 90 zile pe 28.01.2022,cf art 102/3/2 iar dovada a expirat pe 12.02.2022,întrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Daca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, pot cere ... Mishkulake Mishkulake Daca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, pot cere reducerea la 1/3 a pedepsei, conform noului regulament? (vezi toată discuția)