avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă nu vrea să plătescă, cum îl determin să dea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă nu vrea să plătescă, cum îl determin să dea pensia ...

Dacă nu vrea să plătescă, cum îl determin să dea pensia alimentară copilului? Nu are contract de muncă și susține că nu muncește.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:40, 9 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Aveți o hotărâre judecătorească care să stabilească obligația sa de a plăti pensia alimentară? Dacă da, atunci o puneți în executare și o să facă executorul verificări cu privire la veniturile lui. Dacă nu. atunci trebuie mai întâi să o obțineți.
Vă mulțumesc pentru răspuns. Ultima decizie a fost aceasta: 23.06.2022
Ora estimata: 9:00
Complet: C 17 - civil
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamantul Ionescu Adrian în contradictoriu cu pârâtul Ionescu Dan. Obligă pârâtul la plata către reclamant a unei pensii de întreţinere, în cuantum de 1/4 lunar, din venitul net realizat, dar nu mai puţin de 1/4 din venitul net minim pe economie, cu începere de la data introducerii cererii, 07.03.2022 şi până la terminarea studiilor de către reclamant, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani, sub condiţia dovedirii acestora. Cu apel in termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Brăila. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia parţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 23 iunie 2022.
Document: Hotarâre 3926/2022 23.06.2022
Acum nu stiu daca-i definitivă sau nu hotărârea. Cred că nu, dar tot stau în dubii. Dumneavoastră ce ziceți?
A primit hotararea pe larg acasa? De la Tribunal a venit vreo adresa cu apel? Nu pot sa dau un raspuns doar pe baza soluției pe scurt afisata pe portal.
Nu a primit acasă de data ceasta nimic în acest sens. Nu are nicio relevanță, dar mă miră faptul că nu este protejat copilul. El mănâncă, se îmbracă și altele un an de zile cât durează procesul. Numai un părinte se chinuie și fizic și financiar, celălalt stă liniștit.
Multumesc pentru răspuns!
După ce vine hotărârea și expiră termenul de apel de 30 de zile, se legalizează hotărârea și se ajunge cu ea la un executor. Instanța a obligat pârâtul la plata pensiei alimentare de la data introducerii acțiunii, 07.03.2022, deci trebuie să plătească și din urmă.

Alte discuții în legătură

Buna ziua imi explicati va rog mult ce inseamna Şedinţe 25.01.2024 ... Alexrolyy Alexrolyy Buna ziua imi explicati va rog mult ce inseamna Şedinţe 25.01.2024 Ora estimata: 08:30 Complet: 6-MINORI ŞI FAMILIE Tip solutie: Admite in parte ... (vezi toată discuția)
Solutia pe scurt: admite în parte cererea. obligă pârâta ... Deea13deea13 Deea13deea13 Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Obligă pârâta către reclamant la plata sporului de 150% pentru un număr de 190 de ore lucrate în timpul ... (vezi toată discuția)
Am avut un dosar de cerere marire pensie alimentara..ultima sedinta ... johnfdi johnfdi Am avut un dosar de cerere marire pensie alimentara..ultima sedinta fiind pe 5 ianuarie 2021..pr site instantei apare ca cererea a fost acceptata si ma obliga ... (vezi toată discuția)