avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, va deranjez cu o întrebare. Soț și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, va deranjez cu o întrebare. Soț și soție au un ...

Buna ziua, va deranjez cu o întrebare. Soț și soție au un bun comun imobil achiziționat în timpul căsătoriei. La partaj soția susține că bunul a fost achiziționat din surse proprii înainte de căsătorie, bani de la rude. Ei s au căsătorit în 1986, bunul a fost achiziționat în 1991. Acum la partaj se pune in discuție daca este bun comun sau propriu. Banii de la rude îl fac bun propriu? Și ce dovada poate aduce soția că ea l a achiziționat dat fiind faptul că, deși pe contractul de vânzare cumpărare sunt amândoi dar, ca semnătură doar el este deoarece el a făcut achiziția de fapt, ea nu a fost prezenta. Multumesc anticipat pentru răspuns
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2022
Miha51, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
In contractul de vanzare cumparare asupra unui bun dobandit dupa casatorie este trecuta si sotia ? sau se poate trece doar unul dintre soti? nicole stanescu nicole stanescu as dori cateva informatii referitoare la bunurile dobandite dupa casatorie, sunt casatorita de un an, iar in vara urmeaza sa incheiem actele de vanzare ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau comun? dni1967 dni1967 Sunt casatorita din anul 1985. In anul 1986 am obtinut din fondul locativ de stat un apartament cu 2 camere de la societatea la care lucram. In anul 1991 tatal ... (vezi toată discuția)