avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum poate ONG cheltui banii din sponsorizări?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum poate ONG cheltui banii din sponsorizări?

Cum poate un ONG cheltuii banii pe care ii are din sponsorizari, care ar fi regulile in aceasta privinta?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:06, 18 Decembrie 2022
Ca orice cheltuiala, cu documente justificative (facturi, chitanțe, bonuri de la casa de marcat cu codul fiscal pe ele), toate pe ong.
Și în primul rand, dacă ați făcut campanie de strângere de fonduri în care ați promis ca veți face cutare și cutare lucru cu acei bani, căutați sa realizați ceea ce ați promis.
Poate ca ar trebui sa reveniți aici mai în detaliu cu exemple de tipuri de cheltuieli , dacă aveți nelămuriri.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2022
george-neagu, moderator
Cu respectarea prevederilor legale financiar-contabile ( sa aveti documente justificative adecvate) + a prevederilor legale in domeniul sponsorizarilro ( Legea 32/1994) + conditiile din contractul de sponsorizare, daca sponsorul a prevazut mai concret pentru ce activitati / proiecte / tipuri de cheltuieli acorda sponsorizarea. Atentie ca in ultimii ani organele de stat au inceput sa controleze mai aprofundat la ONG-uri si la sponsori modul de acordare si cheltuire a sponsorizarilor si daca sunt nereguli se cere returnarea acelor sume la bugetul de stat plus accesorii si au fost cazuri in care s-au formulat chiar acuze penale....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remunerare membri ong prin procent sponsorizări Saul_G Saul_G Bună seara! Exercit o funcţie de conducere în cadrul unui ONG şi împreună cu colegii mei dorim să sporim fondurile asociaţiei, în principal prin ... (vezi toată discuția)
Asociație Ana231 Ana231 Buna ziua! Sunt acționar minoritar intr-o firma (10%) și împătimită a motocicletelor in timpul liber. Doresc sa înființez o asociație pentru pentru ... (vezi toată discuția)