avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca unul dintre cei 3 reprezentanti ai salariatilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca unul dintre cei 3 reprezentanti ai salariatilor alesi in ...

Daca unul dintre cei 3 reprezentanti ai salariatilor alesi in aug 2022 are o functie de conducere in companie, mai este valabil mandatul sau timp de doi ani, avand in vedere modificarile din legea dialogului social intrate in vigoare in 25 decembrie 2022?
Cel mai recent răspuns: corina.slav , utilizator 08:37, 4 Ianuarie 2023
Pot fi alese în organele de conducere ale organizațiilor sindicale persoane care au capacitate de exercițiu deplină și nu execută pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.
Multumesc pentru raspuns rapid dar marturisesc ca nu l-am inteles. Nu e vorba despre sindicat ci despre reprezentantii salariatilor si nu e vorba despre nicio infractiune comisa. Ma refeream la interdictia de a alege ca reprezentanti ai salariatilor angajati ce detin functii de conducere.
Eu nu o regasesc in Legea 62/2011 aceasta interdictie.
Este vorba despre Legea nr. 367/2022 - adică noua Lege a dialogului social. - art. 57 alin (4) privind interdicția persoanelor care au funcții de conducere în unitate de a fi alese ca reprezentanți ai angajaților/lucrătorilor.
In acest caz mandatul lui va înceta.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate presedinte de sindicat Cristi2011 Cristi2011 Cristi2011 Cristi2011 Un presedinte de sindicat retribuit (pentru aceasta calitate) poate fi si sef de departament in aceasi Soc Com de stat? Care este procedura (sau actul ... (vezi toată discuția)
Conditii de a fi lider de sindicat. buna seara ,am o intrebare ... gabisim gabisim Conditi de a fi Lider de sindicat. Buna seara ,am o intrebare in legatura cu a fi lider de sindicat de fapt persoana in cauza este pensionar. Intrebarea e: ... (vezi toată discuția)
Presedinte sindicat sau functie de conducere nik2003 nik2003 lucrez intr-o institutie de transport,liderul (presedintele) de sindicat al muncitorilor ocupa si functie de conducere(sef atelier exploatare),intrebarea : ... (vezi toată discuția)