avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii de a fi Lider de sindicat. Buna seara ,am o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii de a fi Lider de sindicat. Buna seara ,am o intrebare ...

Conditi de a fi Lider de sindicat.
Buna seara ,am o intrebare in legatura cu a fi lider de sindicat de fapt persoana in cauza este pensionar.
Intrebarea e: Poate o persoana a fi lider de sindicat (Sef) dumnealui fiind pensionar si la aceasta data mandatul lui a expirat si nu numai 2 din conducerea sindicatului s-au dat demisia unul a plecat in pensie iar ce-a de adoua persoana si-a dat demisia .Cum se poate a face o noua alegere si catre cine ne putem adresa pentru a organiza noi alegeri. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabisim , utilizator 19:15, 6 Ianuarie 2022
Va puteti adresa membrilor de sindicat pentru organizarea de noi alegeri.

Pot fi alese în organele de conducere ale organizațiilor sindicale persoane care au capacitate de exercițiu deplină și nu execută pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.
Buna Seara,Dn Cornel Vasile in raspunsul prezentat de dumneavoastra se intelege ca si pensionari au dreptul de a candida. In situatia de fata acea persoana nu mai are sustinere cei doi (Viceliderul si Secretarul )si-au dat demisia iar angajati nu mai simt sustinere din partea Domnului Lider.Aceasta persoana nu numai cai pensionar dar tine cu dinti sa fie lider inpotriva vointei (unor angajati) In concluzie putem face o cerere si sa cerem noi alegeri.Acea cerere o facem catre conducerea Sindicatului de la Bucuresti sau local.Cu sima Gabi sim ,Va multumim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate presedinte de sindicat Cristi2011 Cristi2011 Cristi2011 Cristi2011 Un presedinte de sindicat retribuit (pentru aceasta calitate) poate fi si sef de departament in aceasi Soc Com de stat? Care este procedura (sau actul ... (vezi toată discuția)
Daca unul dintre cei 3 reprezentanti ai salariatilor alesi in ... corina.slav corina.slav Daca unul dintre cei 3 reprezentanti ai salariatilor alesi in aug 2022 are o functie de conducere in companie, mai este valabil mandatul sau timp de doi ani, ... (vezi toată discuția)
Statu sindicat misu10 misu10 Este legal ca un statut sindical da con?in? art. urm?tor: CAP VIII – DEPUNEREA CANDIDATURILOR art. 33 – Membrii biroului executiv ?i ?eful CRCF ... (vezi toată discuția)