avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate recalcula indemnizati pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate recalcula indemnizati pentru cresterea copilului in ...

Se poate recalcula indemnizati pentru cresterea copilului in cazul unei sentinte civile definitive care modifica retroactiv venitul ( procesul a fost deschis pe drepturi salariale din prime si un procent de 10% din salariu)? Perioada drepturilor castigate in proces se suprapune peste cele 12 luni de venituri care stau la baza legala a calcului indemnizatiei initiale.
Cel mai recent răspuns: Janaina , utilizator 07:46, 23 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza art.3 alin.7 din OUG 110/2010, puteti solicita recalcularea.
Multumesc de raspuns. Este adevarat ca momentan nu pot solicita deoarece inca nu sunt publicatete nomele? Am vb la agentia de plăți si acesta a fost raspunsul lor: puteti solicita doar dupa ce se publica normele pentru aplicarea legii.
Intrebati si la MInisterul Muncii.
Multumesc
Buna ziua, ma intereseaza si pe mine recalcularea indemnizatiei de crestere copil. In anul 2019 am obtinut o hotarare definitiva privind recalcularea unor drepturi salariale din perioada aprilie 2015- iunie 2016. Am obtinut plata diferentelor salariale prin sentinta definitiva in decembrie 2019 si incepand cu ianuarue 2021 s-a pus in plata aceasta hotarare, urmand sa se plateasca esalonat in 5 ani. In decembrie 2021 am nascut si in prezent am primit 3 transe respectiv in lunile ianuarie 2021, ianuarie 2022 si februarie 2023. Am solicitat reclacularea indemnizatiei de crestre copil, insa deocamdata nu am primit niciun raspuns. Spuneti-mi va rog ce sume ar trebui sa se ia in calcul la recalcularea indemnizatiei? Intre timp am ramas insarcinata din nou si urmeaza sa nasc in cursul lunii august. Pentru indemnizatia de crestere a copilului nascut in august ce sume s-ar lua incalcul? Ma puteti ajuta cu baza legala cu articolul exact? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Ce sume se iau in considerare la reclacularea indemnizatiei de crestere copil privind incasarea unor sume din castigarea unor hotarari judecatoresti? Janaina Janaina Buna ziua, ma intereseaza si pe mine recalcularea indemnizatiei de crestere copil. In anul 2019 am obtinut o hotarare definitiva privind recalcularea unor ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o întrebare legată de indemnizația de creștere ... cristi buffup cristi buffup Bună ziua, Am o întrebare legată de indemnizația de creștere a copilului. Cazul nostru: - Soția a demisionat anul trecut (2020) în Septembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil - doctoranda cu prelungire de studii Cosmina.RS Cosmina.RS Bună ziua. Sunt însărcinată în 8 luni, urmând sa nasc în a doua jumătate a lunii august. Momentan, sunt doctoranda cu bursa în anul III de studii, ... (vezi toată discuția)