avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Sunt pensionar cu pensie anticipată cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Sunt pensionar cu pensie anticipată cu penalizare ...

Bună ziua,
Sunt pensionar cu pensie anticipată cu penalizare iar în 29 decembrie 2022 se împlinesc condițiile de trecere la pensia pentru limită de vârstă.
Pe talonul de pensie din decembrie 2022 n-ar trebui să apară o majorare pentru cele trei zile din decembrie (29, 30 și 31 decembrie)?. Pe talonul pe care l-am primit pentru 12/2022 nu apare nicio modificare. Nici pe talonul din ianuarie 2023 nu este înregistrată vreo modificare. Care este procedura legală pentru că citesc legea 293/2010 ce spune că trecerea se face "din oficiu"?
Mulțumesc
Victor
Cel mai recent răspuns: victormac , utilizator 20:00, 15 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati fost trecut la limita de varsta.
Nu vi s-a emis decizia de trecere la limita de varsta.
Desi legea spune ca trecerea se face din oficiu, cereti informatii/relatii de la casa locala.
Adica:
Atentionatii.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu o situație. valoarea punctelor de pensie ... Sandra300 Sandra300 Bună ziua, am și eu o situație. Valoarea punctelor de pensie este de 1666 iar pensia , valoarea pensiei este de 1541. In urma acestor situații, mama mea a ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta brezan brezan Buna ziua. Sunt nascuta in 09.03.1958. In urma cu 2 ani am iesit la pensie anticipata fara penalizare dupa 39 ani de munca. Anul acesta, la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie anticipata partiala stan51 stan51 Am fost pensionat anticipat partial la data de 26.07.2012, conform dosarului de pensionarenr.220328 emis de casa de pensii slatina olt Sunt nascut pe data de ... (vezi toată discuția)