avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Administrator firma - individ vs. companie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Administrator firma - individ vs. companie

Buna ziua !

Am o firma, SRL, constituita in Bucuresti, in 2009, pe numele meu. Situatia este urmatoarea: aceasta firma va deveni parte dintr-un grup de firme constituit in Irlanda. Intrebarea mea: este posibil ca firma din Irlanda sa devina administrator al firmei de aici, in locul meu, fara ca in firma mea sa se schimbe altceva in afara de administrator ?

Nu ar fi de dorit ca o persoana, reprezentant al firmei din Irlanda sa fie administrator.

As aprecia orice informatie care ma poate indruma spre inceperea unui proces de restructurare a firmei mele de aici, din Romania.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 14:22, 5 Februarie 2010
Doriti ca societatea din Irland sa devina sau nu administrator al societatii dvs din Bucuresti? Nu am inteles exact.

Daca nu doriti acest lucru, nu va poate obliga nimeni, aceasta modificare nu se poate face fara acordul dvs, administratorul unei societati comerciale poate fi revocat in baza hotararii AGA/decizia asociatului unic (dp caz).
c.i.mihai a scris:
Am o firma, SRL, constituita in Bucuresti, in 2009, pe numele meu. Situatia este urmatoarea: aceasta firma va deveni parte dintr-un grup de firme constituit in Irlanda. Intrebarea mea: este posibil ca firma din Irlanda sa devina administrator al firmei de aici, in locul meu, fara ca in firma mea sa se schimbe altceva in afara de administrator ?
Nu ar fi de dorit ca o persoana, reprezentant al firmei din Irlanda sa fie administrator. As aprecia orice informatie care ma poate indruma spre inceperea unui proces de restructurare a firmei mele de aici, din Romania.

Buna ziua
DA, se poate, daca firma din Irlanda are in obiectul ei de activitate pe cele de tip CAEN 7022 si totodata daca i-si deschide in Romania o forma de reprezentare legala si fiscala (deoarece, prin asumarea administrarii, face o fapta de comert pe teritoriul romanesc).
Mai simplu poate fi un "Contract de management" , bine redactat, cu firma din Romania.
Oricum, chiar daca este asumata de firma din Irlanda, administrarea firmei locale se va face printr-o persoana fizica, anume desemnata si imputernicita in acest sens de firma din Irlanda.
De ce va e frica nu puteti scapa.
Cu stima,
Mulţumesc pentru răspuns. Forma de reprezentare legală şi fiscală este un SRL, SA, sau exista şi alte opţiuni ? Contractul de management se aplică doar în cazul în care condiţia formei de reprezentare este îndeplinită, adică dacă aceasta este înfiinţată ? Astfel , practic firma din Irlanda îşi deschide un SRL/SA aici, administrator este o persoana fizică cu cetăţenie irlandeză, dar în acelaşi timp este şi administrator al firmei mele ...? Sper că am înţeles corect.

Mulţumesc din nou, o zi bună !
- da, ati inteles bine! Firma din Irlanda poate sa fie administratorul firmei din Romania. Evident firma di Irlanda fiind persoana juridica - trebuie sa mandateze o persoana fizica care sa o reprezinta in administrarea SRL-ului din Romania. Orice societate este la randul ei reprezentata de o persoana fizica. Deci societatea dvs va fi administrata de o societate din Irlanda, care societate din Irlanda va fi reprezentata de o persoana fizica( romana sau straina).

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic cu cim la un srl se doreste inchirierea lui la o alta firma mariamihaelailie mariamihaelailie Buna ziua, O societate comerciala, care are ca obiect principal de activitate 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management, are 3 ... (vezi toată discuția)
Infiintare societati...completare obiect activitate ContSters40598 ContSters40598 1. In cadrul unui srl se pot infiinta firme ? Adica exista un cod CAEN pentru asa ceva? Daca da, trebuie o anumita competenta pentru a putea face asa ceva? 2. ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat angelica36 angelica36 buna ziua! am si eu o intrebare vreau sa imi fac o firma, pot sa fac contract de comodat intre mine si sotul meu pe apartamentul in care locuim pt a-mi face ... (vezi toată discuția)