avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... M-am angajat recent și tot vorbind cu câțiva ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

M-am angajat recent și tot vorbind cu câțiva angajati mi-au ...

M-am angajat recent și tot vorbind cu câțiva angajati mi-au spus ca întârzie plătițile și la job am și spor de noapte, weekend,ore suplimentare.
Cum pot verifica cât am lucrat corespunzător și dacă nu ma plătește la negru și cât este maximul de zile întârzierea salariului pentru a putea sesiza itm parca,am zis sa mi se dea și fluturas(ceilalți colegi nu cer)?
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
bogdamica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 20 Ianuarie 2023
1. Verificați la casa de pensii pe stagiu de cotizare cum figurati.

2..încălcarea de către angajator a obligaţiei prevăzute la art. 166 alin. (1) C.mun. cu mai mult de o lună, de la data de plată a salariului, stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz, se sanctioneaza cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu excepţia situaţiei în care angajatorul se află sub incidenţa Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, de către ITM.

3. Fluturașul de salariu: Care mai e utilitatea acestuia pentru angajat și în ce măsură poate să-l oblige pe angajator să-l distribuie lună de lună
www.avocatnet.ro/articol_602...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua vin si eu cu o intrebare daca se poate sa ma ajutati ... mustafa trk mustafa trk buna ziua vin si eu cu o intrebare daca se poate sa ma ajutati lucrez la o firma de 1 an de zile si luna aceasta nu miam primit salariu au trecut 8 zile ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am făcut o sesizare la itm pentru neplata salariului ... MariOch MariOch Bună ziua. Am făcut o sesizare la ITM pentru neplata salariului de către fostul angajator iar ei au răspuns ca respectivul a fost amendat. Am cerut mai ... (vezi toată discuția)
Cim nedeclarat, semnături falsificate, neplata drepturilor salariale DianaMonica96 DianaMonica96 Bună ziua, Unchiul meu a fost angajat cu normă întreagă pe postul de șofer autocamion la o firmă, pe curse externe, din septembrie 2021 pânâ în ... (vezi toată discuția)