avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna ziua, Am avut lunile trecute o factura din ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna ziua, Am avut lunile trecute o factura din Ungaria cu TVA ...

Buna ziua,
Am avut lunile trecute o factura din Ungaria cu TVA 27% pentru servicii de vulcanizare asupra unui autoturism in leasing operational din Romania. Serviciul s-a prestart in Ungaria. Firma noastra si cea a prestatorului au cod valid de TVA. Inregistrarea nu a fost facuta corect, din cate am inteles, trebuind sa aplic taxarea inversa si sa depun D390. Inregistrasem toata suma pe cheltuiala, factura venise cu intarziere pentru un decont dintr-o delegatie, iar la momentul inregistrarii, programul imi spunea ca nu este valid procentul de TVA.
La data curenta, cum pot corecta greseala? Mai pot depune D390 cumva fara sanctiuni?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Emimi , utilizator 19:27, 24 Ianuarie 2023
Nu mai depuneti D390 pt ca sigur firma din Ungaria nu va depune declaratie recapitulativa 390 ca sa se faca corelatie . Se va inregistra toata factura pe cheltuiala cu reparatii 611 si la cota TVA puneti zero.
Sper sa nu depuna!
Eram mai linistita daca puteam sa corectez cumva...
Multumesc frumos pentru raspuns!

Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2023
Emimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Furnizor fara cod valid de tva boda_meli boda_meli Buna, Firma din Romania, platitoare de TVA, achizitioneaza servicii de transport de la un furnizor din Ungaria. Furnizorul nu are cod valid de TVA. Prestarea ... (vezi toată discuția)
Factura din polonia cu tva 19% MuscaAnca MuscaAnca Am primit o factura din Polonia, in lei, cu TVA romanesc 19%. Furnizorul nu are inscris pe factura cod de TVA romanesc. Codul de TVA polonez e valid in VIES. ... (vezi toată discuția)