avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna! Am urmatoarea problema: am 1-2 vecini care au ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna! Am urmatoarea problema: am 1-2 vecini care au 'adoptat' ...

Buna! Am urmatoarea problema: am 1-2 vecini care au 'adoptat' (am inteles ca ar fi inregistrati pe numele lor) 2 caini, unul de talie medie si unul de talie mare. Cainii stau in fata blocului. Sunt momente cand nu reusesti sa intri in bloc deoarece unul din caini stau pe prag sau trebuie sa il ocolesti sau trebuie sa treci pe langa el, cu riscul de a-ti rupe haina... Nu avem asociatie de proprietari, deci nu avem unde sa facem plangere. S-a facut mai demult plangere, dar cand au venit sa verifice li s-a spus ca ii tin in casa, doar ies afara din cand in cand, ceea ce nu este adevarat. Ce se poate face in acest caz? Precizez ca sunt momente cand cainii maraie si nu te lasa sa intri... Pe cale amiabila nu s-a rezolvat nimic. Dintotdeauna au fost probleme cu animalele, caini/pisici. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ZDantes , utilizator 19:44, 7 Aprilie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Mai faceți o plângere în care să spuneți și că nu îi țin în casă. Ideal ar fi cu semnăturile a cât mai mulți vecini, sau măcar doi- trei. V-ar ajuta să-i și filmați des, poate prindeți momente în care mârâie. Altceva nu văd ce s-ar putea face.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari nu are obligatia sa se implice
Daca respectivele animale sunt "adoptate" legal ar fi ca acestea sa fie cipate si astfel se poate verifica identitatea persoanei care si-a asumat responsabilitatea sa le adopte
Sesizati oficial politia teritoriala,departamentul politia animalelor care detin baza tehnica de verificat cipuri si care pot dispune masuri legale
Nu avem asociatie de proprietari, deci nu avem unde sa facem plangere.


A / au făcut plângere altundeva, la o autoritate, de acolo au venit să verifice.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
Ați încercat sa sunați la hingheri / cei ce ridică animale de pe străzi? Ei nu prea stau la discuții cand găsesc câinii in fața blocului sau pe străzi. Daca i-au găsit înafara curții / casei , o să-i ridice. Când cineva adopta un animal trebuie să dețină si un spatiu (în casă/curte) pentru acele animale. Incercati sa sunați și să le spuneți ca aveți vecini care adăpostesc câini în casa scării, iar acei câini sunt violenți. Si la poliția locală puteți să dați un telefon sa va confirme ei daca pot face ceva pentru "stăpânii" câinilor. Nu am nimic cu animalele, îmi plac si pisicile si câinii, dar cu siguranță nu au ce căuta în scara blocului.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
soll86, utilizator
Buna. Multumesc, dar din pacate majoritatea vecinilor nu sunt prea cooperanti....

Alte discuții în legătură

Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Caine comunitar in fata blocului cerulsenin cerulsenin Buna ziua, Daca se poate, va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Ce poate face un chirias in cazul in care nu este acord cu catelul din fata blocului, ... (vezi toată discuția)
Caine violent Madalina Tanase Madalina Tanase Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema pe care o am cu \"cainele blocului\" in care locuiesc. M-am mutat de cateva luni la ultimul etaj al unui ... (vezi toată discuția)