avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna! Am urmatoarea problema: am 1-2 vecini care au ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna! Am urmatoarea problema: am 1-2 vecini care au 'adoptat' ...

Buna! Am urmatoarea problema: am 1-2 vecini care au 'adoptat' (am inteles ca ar fi inregistrati pe numele lor) 2 caini, unul de talie medie si unul de talie mare. Cainii stau in fata blocului. Sunt momente cand nu reusesti sa intri in bloc deoarece unul din caini stau pe prag sau trebuie sa il ocolesti sau trebuie sa treci pe langa el, cu riscul de a-ti rupe haina... Nu avem asociatie de proprietari, deci nu avem unde sa facem plangere. S-a facut mai demult plangere, dar cand au venit sa verifice li s-a spus ca ii tin in casa, doar ies afara din cand in cand, ceea ce nu este adevarat. Ce se poate face in acest caz? Precizez ca sunt momente cand cainii maraie si nu te lasa sa intri... Pe cale amiabila nu s-a rezolvat nimic. Dintotdeauna au fost probleme cu animalele, caini/pisici. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ZDantes , utilizator 19:44, 7 Aprilie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cainii nu ar trebui sa stea DELOC in fata blocului.
Verificați dacă administrația locală din localitatea dvs. nu a dat cumva HCL cu privire la câinii lăsați liberi. În câteva orașe a fost transpusă în legislația locală prevederea aceasta din Legea 205/2004 care face referire la toate animalele. Vedeți Art. 5 din acea lege. Este mult mai bine detaliată speța pe care o descrieți în Convenția Europeană pentru Protecția Animalelor, unde se precizează că un stăpân nu își poate lăsa animalul de companie nesupravegheat. Conveția Europeană pentru Protecția Animalelor a fost ratificată și la noi prin Legea 60 din 24 martie 2004.
Puteți încerca și la poliția animalelor, dar din proprie experiență vă spun că sunt praf. Poate dvs. aveți noroc de unii mai capabili. Dacă nu reușiți cu poliția, încercați să dați telefon la hingheri sau la asociații non-profit care se ocupă cu animalele fără stăpân; poate veți avea noroc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Caine comunitar in fata blocului cerulsenin cerulsenin Buna ziua, Daca se poate, va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Ce poate face un chirias in cazul in care nu este acord cu catelul din fata blocului, ... (vezi toată discuția)
Caine violent Madalina Tanase Madalina Tanase Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema pe care o am cu \"cainele blocului\" in care locuiesc. M-am mutat de cateva luni la ultimul etaj al unui ... (vezi toată discuția)