avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am o intrebare legat de suspendarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am o intrebare legat de suspendarea contractului de ...

Buna ziua,

Am o intrebare legat de suspendarea contractului de munca pentru concediu paternal. Acesta suspendare influenteaza calculul anual de zile de concediu de odihna cuvenite ?
Perioada de suspendare pentru concediul paternal se include în perioadele care se iau în calcul la stabilirea concediului de odihnă ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 25 Ianuarie 2023
Buna ziua!
Durata concediului paternal nu se scade din durata concediului de odihna platit la care are dreptul tatal si nu afecteaza vechimea in munca sau stagiile de cotizare.
www.avocatnet.ro/articol_588...

Numai bine!
Codul Muncii
art.145
...
(2) La stabilirea duratei concediului de odihnă anual, perioadele de incapacitate temporară de muncă, cele aferente concediului de maternitate, concediului paternal, concediului de risc maternal, concediului pentru îngrijirea copilului bolnav, concediului de îngrijitor şi perioada absenţei de la locul de muncă în condiţiile art. 152^2 se consideră perioade de activitate prestată.
....

Este un text de lege care prevede expres perioadele care nu afecteaza durata CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pe perioada cic Wanna2211 Wanna2211 Buna ziua. Ma întorc la serviciu din cic dupa 1 an si 11 luni. Pe perioada concediului de crestere am zile de concediu de odihna pe care le pot lua cand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt angajata începând cu 1 iulie 2012 la aceeași ... AlexandraMalaiMare AlexandraMalaiMare Buna ziua! Sunt angajata începând cu 1 iulie 2012 la aceeași instituție, până acum am.beneficiat de 21 zile de concediu de odihna/an. Însa în acești ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca eu am fost 3 luni si jumatate in concediu maternal ... Gmlm Gmlm Buna ziua. Daca eu am fost 3 luni si jumatate in concediu maternal si postnatal, mai beneficiez de concediu de odihna pe aceste 3 luni la reintoarcerea la ... (vezi toată discuția)