avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membri fondatori ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membri fondatori ONG

Buna ziua.Am dori infiintarea unei asociatii non-profit. Pot fi, intre membrii fondatori , 2 persoane fizice, care sunt asociati in 3 firme-microintreprinderi-o persoana detine peste 25% in 2 firme si o persoana detine peste 25% intr-o firma, astfel incat cele 3 firme sa poata face sponsorizari catre asotiatie?
Si inca o intrebare: firmele pot face sponsorizari trimestriale? cu conditia incheierii contractului trimestrial si a platii pana la sfarsit de trimestru, avand dreptul si la deducerea a 20 % din impozitul trimestrial?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:22, 5 Martie 2023
Nu conteaza in cate si ce fel de firme sunt asociati, actionari sau administratori membrii unei asociatii, indiferent ca sunt fondatori sau au devenit ulterior membri, indiferent ca sunt membri simpli sau fac parte din Consiliul Director. Nu exista nicio conditie sau consecinta a implicarii sau nu in vreo firma cand e vorba de apartenenta si activitate intr-un ONG.
Sponzorizari se pot face si in fiecare zi, si lunar, si trimestrial... dupa cum convin contractual sponsorul si ONG-ul, si sunt deductibile din impozitul datorat. cat timp sa respecta conditiile procentuale prevazute de Codul Fiscal . Nu am prea inteles care ar fi nelamurirea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație Ana231 Ana231 Buna ziua! Sunt acționar minoritar intr-o firma (10%) și împătimită a motocicletelor in timpul liber. Doresc sa înființez o asociație pentru pentru ... (vezi toată discuția)
Clarificare privind statutul de angajat al presedintelui the changes the changes Buna ziua! In conditiile in care un ONG are ca membru fondator si Presedinte o persoana angajata in conducerea (managementul) sponsorului principal al ... (vezi toată discuția)
Informare despre membrii unei asociatii Morisca Morisca Membrii fondatori ai unei asociatii pot fi membri fondatori la o a doua asociatie? Pot face parte din ambele Consilii Directoare? (vezi toată discuția)