avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto cumparat cu rovinieta valabila, pot folosi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto cumparat cu rovinieta valabila, pot folosi rovinieta pana expira ?

Am vandut masina tatalui meu acum o luna si am verificat astazi pe site-ul CNADNR valabilitatea rovinietei. Exista o rovinieta valabila pe seria de sasiu a masinii dar cu numarul de inmatriculare de dinainte de vanzare. Nu am pastrat numarul vechi de inmatriculare, adica nu l-am refolosit la alta masina.

Este nevoie ca noul proprietar sa achite o rovinieta noua, sau poate astepta pana expira cea existenta ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
patraule2, utilizator
Cel mai recent răspuns: patraule2 , utilizator 10:14, 30 Ianuarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Merge si pe mail :
Contact registratura pentru depunere documente: registratura.cnair@andnet.ro
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
latka, utilizator
9. Rovinieta isi pastreaza valabilitatea in cazul in care s-a schimbat numarul de inmatriculare?
În cazul utilizatorilor români şi străini, în situaţia schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost achitat tariful de utilizare, rovinieta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care la emiterea acesteia numărul de identificare al vehiculului a fost înscris corect.

În condiţiile în care la emiterea rovinietei numărul de identificare al vehiculului nu a fost înscris sau nu a fost înscris corect, în cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost achitat tariful de utilizare, utilizatorul va solicita CNAIR SA în scris, efectuarea modificării numărului de înmatriculare în baza de date a SIEGMCR.

Pentru efectuarea modificării utilizatorul se va prezenta la una dintre subunităţile CNAIR SA cu următoarele documente:

a) solicitare scrisă, conform modelului care se regăseşte pe pagina web a CNAIR SA;

b) copie de pe cartea de identitate a vehiculului şi originalul acesteia, pentru verificarea conformităţii.

Solicitarea se verifică pe loc şi, dacă este justificată, se efectuează modificarea în baza de date.

Odată cu modificarea numărului de înmatriculare în baza de date se va elibera de către subunitatea CNAIR SA, prin intermediul SIEGMCR, un document care atestă efectuarea modificării şi valabilitatea rovinietei pentru noul număr de înmatriculare, în două exemplare, dintre care:

a) unul va fi înmânat solicitantului;

b) unul va fi semnat de către solicitant şi va rămâne la subunitatea CNAIR SA.

Utilizatorii români pot solicita la CNAIR SA, în scris, efectuarea modificării numarului de inmatriculare. Solicitarea, completată conform modelului care se regăseşte pe pagina web a CNAIR SA, se transmite împreună cu o copie de pe cartea de identitate a vehiculului. Pe baza documentelor mentionate anterior şi în urma verificării în baza de date a autorităţii de înmatriculare, dacă cererea este justificată, se efectuează modificarea în baza de date, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data înregistrării la CNAIR SA.

Utilizatorii vor fi informaţi, în scris, de către CNAIR SA cu privire la modalitatea de soluţionare a solicitării în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data înregistrării acesteia la CNAIR SA.


Pe siteul CNADR gasisti formularul de descarcat si instructiunile-
1) Această cerere se transmite prin e-mail la adresa schimbarenumar@andnet.ro sau se prezintă la una dintre subunitățile CNAIR S.A.
2) În situația în care utilizatorul prezintă această cerere la una dintre subunitățile CNAIR S.A., trebuie să prezinte, pentru verificarea conformității, și originalul cărții de identitate a vehiculului
3) Odată cu modificarea numărului de înmatriculare în baza de date se va elibera de către subunitatea CNAIR SA, prin intermediul SIEGMCR, un document care atestă efectuarea modificării şi valabilitatea rovinietei pentru noul număr de înmatriculare, iar în cazul în care cererea este transmisă la adresa de e-mail schimbarenumar@andnet.ro documentul eliberat prin SIEGMCR va fi transmis în format electronic pe adresa de e-mail înscrisă în cerere. În ambele situații documentul emis prin intermediul SIEGMCR este considerat răspuns la prezenta cerere.
Daca numarul de inmatriculare initial pe care a fost emisa rovinieta este corect, deduc ca se va actualiza automat in evidenta CNAIR si va aparea noul numar la acelasi sasiu fara a fi nevoie de cerere, nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovigneta todeadanielmariu todeadanielmariu Buna ziua.Fortuit,mi-am schimbat domiciliul,dintr-un judet in altul.Conform legii am fost nevoit sa schimb numarul si implicit talonul masinii.As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Rovinieta bubby bubby cum se procedeaza in cazul in care am rovinieta pe 1 an si schimb nr masinii , unde trebuie anuntat ? (vezi toată discuția)
Contestare amenda Madagascar2018 Madagascar2018 Ieri am primit prin posta o amenda de rovinieta din data de 22.07.2018, problema este ca eu am avut rovinieta, am chitanta si rovinieta facuta la benzinarie ... (vezi toată discuția)