avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Metoda Loverboy
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Metoda Loverboy

Buna ziua!
Sunt o victimă a asa zisei metode de proxenetism loverboy. M-ar interesa sa stiu daca aceasta metoda este pedepsită sau numai proxenetismul in care bărbatul forțează femeia sa se prostitueze!? In cazul meu nu am fost forțată sau indrumata sa practic prostitutia, ci am fost mintita și înșelată sa cheltui niste bani ca intr un final sa am o casnicie distrusa, calomniata si umilita, doar pentru ca a fost deconspirat, el fiind casatorit la randul lui...De ce folosesc termenii "metoda Loverboy" !? Consider ca este tot un soi de proxenetism, atunci cand seduci si ademenesti persoane necunoscute pe rețelele de socializare, motivand ca relatia lui conjugala nu mai functioneaza, prin inducere în eroare cu privire la intenţia de a pune bazele unei relaţii de căsătorie sau concubinaj şi existenţa unor false sentimente , folosind actiuni premeditate de manipulare, initiate prin abordari non-sexuale, cunoastere graduala si treptat se adauga elemente cu caracter sexual, stabilind apoi legaturi emotionale pana capata increderea victimei.
Am dovezi clare in acest sens si anume cum se foloseste de aceasta metoda pentru a intretine relatii sexuale cu cat mai multe persoane abordate in felul acesta pe retelele de socializare.
In conditiile în care intentiile lui nu sunt altele decat de a obtine placeri sexuale, iar victimei ii produce o trauma psihica si de ordin moral, ceea ce nu poate fi cuantificat in bani, dar care ii schimba radical viata de zi cu zi. Exista vreo posibilitate de a fi tras la raspundere pentru astfel de practici in  folos propriu si personal!?

Multumesc anticipat. Sper ca mă puteți ajuta cu o informatie in caz ca ati mai auzit de această metoda de a obtine placeri sexuale gratis prin inselaciune, ademenire si jocuri de seductie.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
Useranonim13, utilizator
Cel mai recent răspuns: ciresel , utilizator 10:26, 4 Februarie 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Se numeste metoda loverboy pentru ca respectivii barbati sunt manipulatori emotionali de exceptie.Imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva.Ati spus ca aveti dovezi clare despre modul in care v-a manipulat.Puteti deschide o actiune in instanta pentru a fi tras la raspundere.Pentru asta,va trebuie un avocat.Este un proces delicat
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Manipulatori emotionali putin spus, mai degraba escroci sentimentali.Atunci cand faci o femeie sa se îndrăgostească de tine doar pentru a mai adauga in palmaresul tau de mascul feroce inca un trofeu castigat, producandu-i o suferinta psihica si emotionala, schimband-i sensul vietii nu este tot un prejudicu!? A si spus o...ca el nu a dat niciodata bani la "c.....e".
Mai grav de-atat le tratezi ca pe niste "c...e", jurand pe copiii tai cat de bine intentionat si sincer esti, ce casnicie ratata ai, ca sa obtii servicii sexuale gratis.Eu asa vad situatia, iar daca a fost deconspirat de practicile pe care le foloseste pe retelele de socializare, tot el e victima, spunandu-mi: "nu te-a fortat si nu te-a obligat nimeni sa te vezi cu mine, a fost de comun acord....eu nu voi divorta niciodata.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un manipulator se joaca cu sentimentele si mintea oamenilor.Pentru asta,trebuie inteligenta.Aduce victimele acolo unde doreste el.Apoi singur se absolva de orice vina.Vinovatia i-o inloca victimei.Totul s-a intamplat de bunavoie,exact cum v-a spus dvs.
20 din 20 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @Useranonim13 , eu nu sunt jurist , dar nu cred ca ar fi un caz de incalcare a vreunei legi , decat daca v-a facut sa-i dati sume semnificative de bani , bunuri , valori . Manipulare si joc al seductiei e intreaga perioada a “ curtatului “ , daca ar fi actionabil in justitie mai-nimeni nu ar scapa , ar fi pline tribunalele... Orice relatie care ar fi pe cale sa se infiripe si pe care unul dintre parteneri intelege sa nu o duca mai departe ar putea ajunge in fata instantei , iar asta ar fi o intreaga nebunie ... Toti ne aratam cea mai frumoasa latura inainte de casatorie , nimeni nu cred ca nu a descoperit “ dupa “ cate ceva despre partener , mai de “ trecut cu vederea “ , sau mai grav : ca e cheltuitor , ca nu e gospodar/ gospodina , ca e zgarcit , ca e betiv , ca e dominator , etc. , etc. ... Barbatii nu sunt “ facuti “ genetic sa fie monogami , uitati-va la regnul animal ( din care - de altfel - si noi facem parte ) , iar cei fideli in casnicie sunt asa pentru ca aleg constient asta . Cu toate astea - cum spun americanii - “ it takes two for tango “ ( e nevoie de doi pentru tango ) . Din pacate , ati tras batul scurt ... Sper ca nu credeti ca-i iau in vreun fel apararea - omul nu e decat un jeg - dar... nu e bine ca ati aflat asta ? puteati da peste un adevarat proxenet , sau si mai grav , peste vreun criminal ... Capul sus , nu sunteti nici prima , nici ultima patita , timpul vindeca orice rana , data viitoare veti fi mult mai precauta . Daca a aflat si sotia lui , probabil nici lui nu-i e usor , dupa cum nici casnicia dvs. nu era granit . Intr-adevar , retelele sociale au devenit un mediu care poate ascunde mari , mari pericole ...
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator
Multumesc pentru raspuns.Da, ati punctat bine fiecare argument, însă intenția mea nu e de-a obtine vreun prejudiciu material ci a face cunoscuta povestea intr-un mod legal si a demonstra ca nu toate pe care le întâlnește au același principii de viață pe care le are el.In plus amanta, iubita pe care o "detinea" cand ne-am cunoscut.....nici nu stiu cum sa o numesc, dar a uzurpat identitatea sotiei lui creând un cont fals de Facebook de unde mi a scris mesaje de amenințare si șantaj mie si prietenilor mei din lista, el fiind părtinitor la povestea asta, ceea ce mie imi pare a fi o fapta penala.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Amanta si copiii mei ADANNA ADANNA Am mai pus intrebarea asta, deci...sper sa nu plictisesc.... Ce impact va avea asupra fetitei mele faptul ca va vedea o alta femeie langa tatal ei?...(noi ... (vezi toată discuția)
Daune morale de la bărbatul care mi-a stricat căsnicia: cui să mă adresez și ce procedură trebuie urmată? b97lgf b97lgf Buna seara, Numele meu este Sorin. Ma puteti ghida si pe mine despre ce ar trebui sa fac si cum anume ar trebui sa procedez pentru a obtine daune morale in ... (vezi toată discuția)