avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara și va multumesc anticipat pentru ajutorul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara și va multumesc anticipat pentru ajutorul pe care ...

Buna seara și va multumesc anticipat pentru ajutorul pe care sper sa il primesc de la dvs.

Speta mea este urmatoarea : in aprilie 2020, un dl politist binevoitor de la politia otopeni, a dorit sa ma amendeze pentru ca ma aflam dupa ora 22.00 pe strada, contrar ordon. militare de la acea vreme. Desi eu fac transport de persoane si ma aflam ” la serviciu ”, nu l-a interesat nici un document care facea ca eu sa am dreptul de a fi pe strada ( adev. angajator si decl. pe propria rasp.), cerandu-mi doar sa prezint C.I.-ul, caruia i-a facut poza cu propriul telefon, spunand verbal la final ca voi fi amendat pentru fapta de mai sus. la finalul acelei luni am fost 2-3 saptamani plecat de la locuinta, timp in care, probabil, amenda a venit, insa nefiind nimeni sa semneze de primire, ea a fost returnata expeditorului ( politia otopeni ).

Tot in acea luna, aceste amenzi au fost declarate ca fiind neconstitutionale. Nemaiprimind nimic despre aceasta amenda, am considerat ca a fost anulata si nu am ami avut ce sa aflu de aceasta. Neavand nici un document, faptic nu am mai stiut nimic despre aceasta amenda. In iunie, la 2 luni distanta de la amenda, un politist de la politia de care apartin a intocmit un P.V. de afisare la domiciliu, care faptic nu s-a intamplat, deoarece stau la curte, am foarte multi vecini casnici si daca s-ar fi facut real, ar fi fost normal sa fie unul dintre ei martor.

Eu despre amenda si faptic, despre P.V. de amenda, am aflat la inceputul anului trecut, cand mi-au fost blocate conturile. Mergand la financiar sa vad de ce, abia atunci am aflat motivul, am cerut o copie a acestuia si asa am introdus proces de contestare a lui. Politia la primul termen, a spus ca e tardiv, chiar daca se mentioneaza ca procesul a fost intocmit in lipsa si nu am luat la cunostinta si nici nu am primit un exemplar, s-a facut afisare la domiciliu si deci trebuia sa stiu.

Eu am sustinut ca am suspiciunea ca P.V. nu s-a intocmit la fata locului, ci in birou, martor fiind o persoana care nu este din zona, numele nefiind cunoscut nici de postarita si nici de un cunoscut, care a lucrat la politia respectiva. Dl judecator a cerut pentru urmatorul termen, sa fie adus ( citat ) acel martor. Surpriza : aceasta persoana nu exista.

Pentru urmatorul termen, mi-a cerut sa depun o alta intampinare in care sa spun ce cred, despre faptul ca martorul nu exista. La ultimul termen, nu s-a putut demonstra ca acesta exista, reprezentantul politiei, aducand la dosar 3 noi documente : 1. de la IPJ Ilfov ca se afla in imposibilitatea de a depune la dosar, in original, PV de afisare la domiciliu, acesta nefiind nici la ei, nici la politia de care apartin; 2. de la politia otopeni ( am uitat sa specific ca este vorba de cea de la aeroport ), care spune ca nici la ei si nici la primaria de care apartin acest document nu exista si 3. de la primarie, care spune ca PV de amendare nu se afla in evidentele lor, desi conturile imi sunt blocate in continuare.

Pentru final, am lasat ” bomba ” spetei :
P.V. de afisare la domiciliu, asa cum il am in copie, nu are numar de inregistrare de la politia de care apartin si unde lucra politistul respectiv, iar la o privire mai atenta, TOT scrisul, inclusiv SEMNATURA martorului inexistent par a fi facute de o singura persoana, in speta, dl politist.

Ce sfaturi puteti sa imi dati si cum sa fac sa nu pierd acest proces, care parca nu se mai termina. Multumesc inca o data pentru timpul acordat acestei lecturi.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 01:15, 4 Februarie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Wow! Felicitari pt consecventa in primul rand! Dupa castig (care sper ca se va intampla) as porni inca un proces impotriva politie si agentului in special cu daune, plus plangere penala pentru fals in acte. Aici probabil procurorii nu prea or sa vrea sa urmareasca dar nu ar fi rau sa insistati pana in panzele albe, daca timpul va permite. Este strigator la cer sa nu existe persoana trecuta ca martor - usor de dovedit. Si pv completat de aceeasi persoana - ceva mai greu de dovedit dar cu o expertiza grafologica se rezolva. Doar ca aceasta se face doar pe original … care a “disparut” ca prin minune. Complicat…
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajați-vă avocat. Puteți pierde din cauza unui mărunt detaliu de procedură sau de fond și niște sfaturi generale primite aici nu sunt suficiente.
ce simplu este....lucrati probono?

Alexandru Surcel a scris:

Angajați-vă avocat. Puteți pierde din cauza unui mărunt detaliu de procedură sau de fond și niște sfaturi generale primite aici nu sunt suficiente.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutați cu un avocat.. Sunt sigur ca poți cere si daune ptr ca ai stat cu conturile blocate si probabil merită si domnul polițist un dosar penal pentru fals în înscrisuri/declarații. A profitat de poziția lui, a făcut o infracțiune si ai suferit din cauza lui. Sunt sigur ca un avocat bun poate cere si daune dar sa oblige si partea poliției să plătească si cheltuielile judiciare
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am lucrat și pro bono când am considerat. Dar, stați liniștit, nu-mi ofer serviciile. Ocup în prezent o funcție car.e nu-mi permite să profesez avocatura.

Așa.că rețineți că v-am dat un sfat dezinteresat.. Cât.priveșre onorariile, acestea se pot recupera drept cheltuieli de judecată și există mai multe posibilități privind plata lor: toată suma în avans, avans.și lichidare, rate, punctual pe lucrări efective, cu ora, onorariu mic cu onorariu de succes etc. Negociați cu avocatul.

Și mai amintiți-vă că zgârcitul mai mult păgubește. :)

lindstrom a scris:

ce simplu este....lucrati probono?

Alexandru Surcel a scris:

Angajați-vă avocat. Puteți pierde din cauza unui mărunt detaliu de procedură sau de fond și niște sfaturi generale primite aici nu sunt suficiente.



Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2023
Alexandru Surcel, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresat si amenintat inqui5it0r inqui5it0r Banuiesc ca titlul nu va surprinde cu nimic, ne-am obisnuit cu problema asta la noi insa vreau sa va relatez cele intamplate mie de curand. La data de ... (vezi toată discuția)
Martor asistent torr10 torr10 Poate fi martor asistent in proces aceasi persoana cu cel reclamat de mine la Politie?,deci implicat direct in caz? Va da-ti seama ca, ce a declarat el, ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionalaƒ impotriva proceselor verbale prin care am fost amendati cu cate 200 ron anon1m123 anon1m123 buna seara! in jurul orei 21:40 am luat amenda eu si iubita mea precum ca intretineam relatii sexuale :)). eram intr-o zona retrasa si mai putin luminata( zona ... (vezi toată discuția)