avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Vin către Dvs cu întrebarea dacă la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Vin către Dvs cu întrebarea dacă la încetarea ...

Buna ziua!
Vin către Dvs cu întrebarea dacă la încetarea contractului , se pierde stimulentul de inserție. Se pierde sau se suspenda?
Va rog sa ma ajutați cu un articol in acest sens.
Va Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:37, 8 Februarie 2023
OUG 111/2010
art. 17
(1) Dreptul la stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 încetează începând cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități;
b) a avut loc decesul copilului.

(2) Dreptul la stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care se constată:
a) una dintre situațiile prevăzute la art. 16 alin. (2), cu excepția lit. i);
b) beneficiarul nu mai realizează venituri de natura celor prevăzute la art. 3 și solicită concediul pentru creșterea copilului;
c) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități și beneficiarul nu mai realizează venituri de natura celor prevăzute la art. 3.
(3) În situația persoanelor îndreptățite aflate în plata stimulentului de inserție care solicită concediile medicale prevăzute la art. 2 alin. (1), cu excepția celui prevăzut la lit. c), din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, plata stimulentului de inserție nu se suspendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie luminita29 luminita29 Buna ziua, Cand se intrerupe stimulentul de insertie? Un articol din lege? Multumesc (vezi toată discuția)
Despre stimulentul de insertie andi_gabriela andi_gabriela Buna ziua. Eu am opta pt ccc de un an, daca ma intorc la munca cu o luna jumate innainte ca bebelusul sa implineasca un an si daca voi lucra part time, pot ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! copilul a împlinit 2 ani pe data de 25 iunie 2021. ... Camelia173 Camelia173 Bună ziua! Copilul a împlinit 2 ani pe data de 25 iunie 2021. Eu vreau sa îmi dau demisia de la fostul loc de munca și urmează sa ma angajez peste câteva ... (vezi toată discuția)