avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu informatii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu informatii ajutatoare ...

Buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati cu informatii ajutatoare cu privire la urmatoarea speta:
- in urma cu 6 ani parintii mei au divortat, fara partaj
- in 2019 tatal meu a deschis proces de partaj; procesul s-a incheiat anul trecut. Obiectul partajului a fost reprezentat de un apartament, co-proprietatea parintilor mei. Prin hotararea data, instanta a atribuit tatalui meu apartamentul (aceasta fiind cererea lui la deschiderea procesului, la care mama nu a avut obiectii). Instanta l-a obligat pe tata la plata unei sulte reprezentand 50% din valoarea apartamentului, asa cum a rezultat ea in urma evaluarii efectuate de catre un expert evaluator numit de Instanta.
- tatal meu refuza sa plateasca sulta
Intrebari:
1) poate intra tata in posesia apartamentului daca nu plateste sulta?
2) sulta este supusa impozitarii? daca da, impozitul este obligatoriu de platit chiar daca nu a fost achitata sulta si se face aceasta dovada?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariana_d , utilizator 16:49, 10 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problemele sunt altele ,mai.imporyante..În primul rand mama dvs nu trebuie sa aștepte la nesfârșit ci poate merge la un executor pt recuperarea sultei inclusiv prin executarea silita a imobilului.Tatal este proprietar prin hotărârea judecătorească respectiva și poate întra în posesia imobilului oricând.Sulta nu se impozitează.. Mergeți la un av cu mama dvs(o consultație e derizorie,un executor nu costa f mult)pt a afla ce tb făcut.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
va multumesc frumos pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părintii mei sunt divorțați de mai bine de 20 ani și au partajul făcut, dar mama nu i-a plătit tatei sulta și nu poate vinde apartamentul. Își mai poate cere el acum drepturile? Nicosisu Nicosisu Buna seara. Parintii mei sunt divortati de mai bine de 20 ani. La partaj a fost evaluat apartamentul si stabilita o suma pe care mama ar fi trebuit sa o dea ... (vezi toată discuția)
Cum pot opri procedura de executare silita pe care tot eu am initiat-o? danutz79 danutz79 As dori sa stiu care este posibilitatea de a opri procedura de executare silita pe care tot eu am initiat-o in urma neplatii sultei in urma unui proces de ... (vezi toată discuția)
Despagubire partaj VeraPopa VeraPopa Buna ziua, as dori un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au divortat in urma cu multi ani, la partaj casa in care locuiau i-a fost atribuita tatalui ... (vezi toată discuția)