Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Am plecat de acasă cu copilul in varsta de 1 an ...

Bună seara!
Am plecat de acasă cu copilul in varsta de 1an si 4 luni, din cauza certurilor, injuraturilor, amenintarilor cu moartea.
Astăzi am fost la notar pentru divorț, am depus actele și am hotărât domiciliul copilului la mine, dar îmi este teama sa îl las sa vina la copil pana la definitivarea actelor, pentru ca îl cred în stare sa mi l ia, chiar dacă el spune ca nu.
Ce as putea face sa il las la copil ca nu ma lasă sufletul sa ii tin despărțiți 30 zile?
Cel mai recent răspuns: GildaVacareanu , utilizator 09:43, 24 Februarie 2023
chemati politia
Pana la definitivarea divorțului tatal are drepturi egale cu dvs asupra copilului, inclusiv de a gazdui minorul la domiciliul sau.
Observ ca ați mai depus la notar actele de divorț în iulie 2022 și probabil nu s-a definitivat dacă acum a fost reintrodus un alt dosar.
Puteați sa aveți siguranța stabilirii rapide a domiciliului copilului la dvs doar pe calea instantei de judecata printr-o ordonanta presedintiala prin care sa se stabilească atat program de vizita pentru tata cât și domiciliul copilului la dvs.
Dacă tatal reușește sa ia copilul la el și între timp renunta la divortul notarial se iveste o problema.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
De asta îmi este teama.
Îl poate lua fără sa il mai dea inapoi și după definitivarea actelor, dar măcar atunci am un act la mana cu care ma pot duce la politie.
Eu sunt conștientă ca are aceleași drepturi, chiar și după divorț va rămâne tot copilul lui cu aceleași drepturi, indiferent ce am scris în act în legătură cu programul, dar mie îmi este teama acum.
Anul trecut nu am ajuns sa terninam ce am început, incercand sa mai dam o sansa relatiei, fără rezultat pozitiv însă.

Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
Caz rezolvat!
L-am chemat în alt loc decât cel pe care l am închiriat, au mai fost 2 persoane cu mine, iar el s a comportat ok.
A stat vreo 2 ore cu copilul si dupa a plecat.
Acum am încredere sa stau și sa îl chem unde am închiriat, bineînțeles tot cu cineva lângă mine, macar pana la definitivarea actelor.
Mulțumesc!

Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii părinți au drepturi egale.
Asa prevede legea.

Problema dvs. este complicată.
Trebuie rezolvat amiabil.
Legea va da dreptul și la avocat și se poartă discuții confidențiale cu acesta pe detalii.

Doar avocatul de caz va poate sfătui și sa va explice exact detaliat.

Actul notarial nu o sa fie ceva cu adevărat puternic.

Scris din București 2023

Alte discuții în legătură

Poate lua minorul? AniOevet AniOevet Buna ziua, in urma casatoriei a rezultat o fetita de 2 ani si 2 luni. Problema mea este urmatoarea: tatal fetitei ce nu mai locuieste cu noi de 1 an si 2 luni ... (vezi toată discuția)
Soțul poate lua forțat copilul de la mamă dacă sunt separați, dar nu divorțați? Magda95 Magda95 Bună ziua! Mă pregătesc de un divorț ce trebuia să decurgă pe cale amiabilă, însă în urma unui scandal el nu a mai vrit și m-a amenințat că îmi ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei- program de vizita si relatii cu minorul gabrielarau gabrielarau Buna ziua! Supun atentiti DVS o problema cu care ma confrunt de ceva vreme si am nevoie de o solutie :am o hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)