avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este obligatorie introducerea sporului de vechime la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este obligatorie introducerea sporului de vechime la salariu ...

Este obligatorie introducerea sporului de vechime la salariu ? Menționez ca este vorba de un loc de bugetar .Deși am vechime în munca peste 15 ani ,la sporul de vechime ,am adăugată gradația de baza ....este legal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 25 Februarie 2023
În sectorul bugetar se acordă gradația de vechime si nu spor de vechime, potrivit Legii 153/2017.

Calculul ar fi salariul de baza +gradația de vechime.
As fi vrut sa știu dacă este obligatoriu ca la salariul de baza sa se adauge gradația de vechime ...pentru ca eu ,deși am peste 15 ani vechime am gradație .baza .Mulțumesc
Da, se adauga la salariul de baza.
La peste 15 ani de vechime aveți gradația de vechime 4, gradație care este introdusă în salariul de bază și nu se adaugă separat la acesta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Alte discuții în legătură

Salariu tarifar, salariu de încadrare, salariu de bază anca.miron anca.miron În contextul legislației actuale privind salarizarea personalului bugetar care sunt definițiile pentru salariul tarifar, salariul de încadrare și salariul ... (vezi toată discuția)
Salarizare bugetari mancipri mancipri Sunt bugetar la o unitate de stat. Din anul 2009 si pana in prezent sporl meu de vechime (25% prevaut in C.L.M.) Mi-a fost introdus in salariul de incadrare ... (vezi toată discuția)
Salariu minim garantat pentru bugetari nasu999 nasu999 Buna ziua! De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel. Va rog, lamuriti-ma exact cum se face? 1. ... (vezi toată discuția)