avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Aspectul penal a unor forme de publicitate
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Aspectul penal a unor forme de publicitate

Buna ziua, stimati Colegi!

Facand cumparaturi intr-un supermarket (sau hipermarket sau ce a fost), o fata foarte frumoasa si imbracata in haine subtire si stranse, mi-a intrebat daca poate sa-mi povesteasca ceva despre produsul X a firmei Y.

Dupa ce mi-am revenit din socul optic, am refuzat hotarat, cum fac cu toate forme de publicitate, dar totusi mi-a venit o idee:

Fata mi-a atras atentia cu ajutorul instinctelor sexuale (funtiona foarte bine la majoritatea bartbatilor), adica promitand fara cuvinte propria ei companie, daca ascult prostia publicitara si mai ales, daca cumpar produsul respectiv.

Daca in aceasta situatie un barbat o invita la cina, ii face un compliment mai explicit sau ii face o propunere indecenta ("daca vii cu mine, cumpar", de exemplu), fapta poate fi considerata foarte clar, dupa pararea mea, hartuire sexuala.

Ma intreb daca aceste masuri publicitare, cu fete tinere si quasi-goale sau cu barbati foarte masculini si cu corp perfect (cel putin in sensul modei actuale) oare nu este tot hartiure sexuala?
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 12:31, 25 Ianuarie 2010
Mai ramane sa dovediti,desi cei mai multi ar prefera...sa nu dovedeasca.
In orice caz,aveti o imaginatie !
Nu e hartuire sexuala in conformitate cu art. 203^1 Cod penal.
Dar se stie ca sexualitatea vinde.
De ce nu ne miram cand fete in lenjerie intima prezinta motostivuitoare?
Va multumesc pentru raspunsuri.

Iar acum, sa vedem un alt aspect aceluiasi probleme: Dupa pararea mea, din moment ce o femeie accepta sa faca asa ceva (sa faca publicitate in acest mod), se transforma intr-un simplu obiect sexual a barbatilor prosti, care se lasa pacaliti de asemenea masuri publicitare.

Poate ca asta nu este chiar ilegal, dar este cu siguranta injositor pentru femei.
Fetele respective despre care vorbiti dvs ca vand semidezbracate diferite produse sau mai bine zis promoveaza produse fiindca nu ele le vand , sunt bine platite pentru ceea ce fac tinand cont ca nu muncesc si nu dau cu sapa! Iar daca cei care cumpara acele produse promovate sunt atat de prosti sau stupizi incat sa creada ca fata respectiva va merge cu ei acasa dupa terminarea programului ...isi merita soarta!
O sa radeti dar majoritatea fetelor care practica hostess-ul nu sunt nici pe departe prostituate ...sunt multe dintre ele studente care chiar viseaza la o cariera in televiziune sau in alt domeniu. Si care practica aceasta meserie(hostess) pentru a castiga un ban cinstit!
B-)
Daca este injositor? Dar sa mearga la plaja este injositor pentru o femeie? De ce sa fie injositor atata vreme cat nu se prostitueaza , nu se dezbraca , nu promit nimic , ci doar promoveaza un produs? Doar nu ati dori sa vedeti bolnavi de cancer promovand vanzarea unei marci de tigari!:D
A fi promoter nu e acelasi lucru cu a fi hostess, chiar daca nu are importanta pentru discutia de fata. Promoterii de regula nu vand produsele, ci au ca scop sa creasca vanzarile normale din magazin prezentand informatii si oferind mostre sau produse gratuite. Promoterii au contract cu o agentie, care are contract cu clientii, cei din urma fiind cei care aleg magazinele, tipul de campanie, "recuzita", etc. Promoterii pot alege la ce campanii sa participe si la care nu, in functie de cat de mult le convine.
Probabil ca domnisoarei respective fie nu i s-a parut injositor, fie avea nevoie de banii respectivi ceva mai mult decat de imaginea ei.

Apoi, e clar ca standardele in materie de publicitate sunt in continua modificare. Sexul vinde aproape orice, motiv pentru care vedem poze lascive pentru ciocolata, scene destul de explicite pentru parfum, etc. Prin urmare cine poate sa spuna la modul general ca imbracamintea provocatoare nu e potrivita pentru a promova un detergent sau altceva?
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Barbatul avocat Vlad si Minea Associates Vlad si Minea Associates Da. Stiu! Titlul suna ciudat. Nu suntem obisnuiti sa alaturam titulaturii unei profesii referirea la sexul masculin; dar daca totusi o facem propun sa ... (vezi toată discuția)
Liberté, égalité, fraternité ? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici De ce oare o femeie, să o numim Dulcineea, care afirmă că în, să zicem, 10 ani a făcut sex cu 50 de bărbaţi este, în cel mai bun caz, dispreţuită ... (vezi toată discuția)